27.04.2021
Olga Tapordei - tot mai aproape sa-si atinga visul! Femeia a ajuns in Everest Base Camp la 5364 metri altitudine: "Totul e atat de diferit, deosebit si frumos, frumos, pana la lacrimi, frumos, pana la fiori si frumos pana la....no comment." IMAGINI CARE ITI TAIE RESPIRATIA

Prima femeie din tara noastra care si-a propus sa ajunga pe Everest este tot mai aproape sa-ti atinga visul. Ea a anuntat ca a ajuns in Everest Base Camp, la 5364 metri altitudine si ca traieste niste emotii de nedescris de la privelistile pe care le vede.

"Prieteni, noi suntem in EBC (Everest Base Camp) la 5364m.
Am ajuns duminica seara, dupa 6,5 ore si 8 km parcursi. Viata in corturi a inceput anume atunci, la pachet cu vederi ametitoare si dureri de cap de la atata frumusete si inaltime!
Noapte a trecut bine, linistit, doar cu cateva interventii, ale naturii. (Se auzea cum cad ghetarii.)Dar de fapt e gresit de spus “interventii ale naturii” pentru ca natura, ghetarul Khumbu, sunt la ei acasa, asta noi am intervenit si ne-am amenajat casele chiar in sanul lor.
Eu in astfel de locuri nu am mai fost niciodata in viata! Totul e atat de diferit, deosebit si frumos, frumos, pana la lacrimi, frumos, pana la fiori si frumos pana la....no comment.
Stiti starea aia cand nu gasesti cuvinte potrivite sa redai tot ce simti? Ap iata.

Olga Tapordei - prima femeie din Moldova care a pornit sa cucereasca EVERESTUL! Afla cu cine a pornit in expeditie si cat costa aventura: „Nu cred ca as putea sa redau in cuvinte energia pe care o simti in munti. Este magic ceea ce se intampla la inaltime" - VIDEO

De asemenea, Olga a povestit ca echipa nepaleza, i-a intalnit cu cele mai frumoase traditii: "De fapt asa se intampla in fiecare locatie noua unde ajungem in Nepal. Aici, insa a fost ceva diferit. Ceremonia Pudja!
Acolo unde vedeti pe poze, echipamentul nostru montan. Se aduna toti cei care vor sa escaladeze, aduc piese din echipament(eu ca o basarabeanca adevarata, am adus tot echipamentul cel mai important pentru summit) si primesc un fel de binecuvantare. E foarte asemanator cu ceea ce se intampla la noi la Paste. Apoi se impart bomboane, fursecuri si apa dulce :) E ceva foarte autentic si cu o energie de nedescris.

 


Ne-am odihnit, asa cum a putut fiecare, iar apoi am iesit la primblarea de aclimatizare. Am comunicat cu Oamenii din diferite colturi ale lumii care sunt aici pentru acelasi scop...
Mai urmeaza cateva zile de aclimatizare aici, apoi merge mai sus!", a scris Olga pe Instagram.

Acum o saptamana, Olga a pornit spre o noua aventura a vietii sale, sa cucereasca EVERESTUL. In cadrul unui repirtj de la O Seara Perfecta, chiar de la aeroport, ea a povestit ce si-a pus in rucsac. Pe langa hainele caduroase, aceasta contine si multi saci de dormit la temperaturi foarte joase. 

Odata ce destinatia e varful muntelui Everest, fara indoiala e nevoie de o pregatire pe masura. Pe langa o buna conditie fizica si psihica, bagajul si echipamentul special sunt si ele la fel de importante.

Articole din aceeasi categorie