03.06.2022
O viata demna de un film! Patru dintre cele mai bune documentare despre regina Elisabeta a II-a - VIDEO

Intre 2 si 5 iunie, Marea Britanie sarbatoreste 70 de ani de domnie a reginei Elisabeta. Daca vrei sa o cunosti mai bine pe regina o poti face cu ajutorul filmelor documentare despre ea.

Regina - drama biografica, 2006

Filmul, regizat de Stephen Frears, prezinta primele zile din viata reginei Elisabeta dupa moartea tragica a Printesei Diana din 1997. Rolul Reginei in acest film a fost interpretat de actrita britanica Helen Mirren. Pentru acest rol, actrita a castigat Oscarul, Globul de Aur, BAFTA si Cupa Volpi la Festivalul de Film de la Venetia. Filmul a primit si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film.

Marinela Bezer a avut parte de o surpriza de proportii in Ibiza chiar la petrecerea burlacitelor: „Le-am zis de atatea ori, fara striptease...” - FOTO/VIDEO

A Royal Night Out - melodrama, 2015

Regizat de Julian Jarrold, filmul se bazeaza pe o poveste adevarata a sarbatoririi Zilei Victoriei de catre Printesa Elisabeta si sora ei mai mica, Printesa Margaret. Si desi in viata reala printesele s-au intors acasa in acea zi, asa cum s-a convenit cu parintii lor, in film printesele nu se supun si traiesc aventuri incitante. Viitoarea regina Elisabeta din film este interpretata de Sarah Gadon.

Spencer: Misterul Printesei Diana - drama, 2021

Drama biografica regizata de Pablo Larrain trateaza in mare parte viata reginei Elisabeta. Un film despre atmosfera din familia ei si divortul dintre printesa Diana si printul Charles. Actiunea se desfasoarea de Craciun, in anul 1991.

Maria Ciorici - mai fericita ca niciodata! Ce a povestit interpreta despre fiica sa, Mirela - VIDEO

Coroana - serial, 2016

Filmul cuprinde viata Reginei Elisabeta din copilarie si pana in 2002, cand a murit mama sa. Au fost difuzate deja patru sezoane ale serialului. Al cincilea sezon este programat pentru noiembrie 2022.

Articole din aceeasi categorie