20.05.2020
O experienta induiosatoare! Yuliana Scutaru, sotia lui Pasha Parfeni: „Am stiut ca ma vor coplesi tot soiul de emotii. Insa, exact asa cum am decis ca in ziua nuntii nu voi varsa o lacrima, exact asa am facut si acum...”

Dupa o vizita la un adapost de animale, Yuliana Scutaru a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj emotionant si cateva fotografii, in care a surprins intalnirea cu necuvantatoarele de acolo.

Citeste si : Surpriza cu peripetii si emotii! Patric Hanganu: „Daca vrei sa faci un om fericit, il faci...”

Citeste si : Eurovision Moldova 2020: Cu ce impresii au ramas participantii. Yuliana Scutaru, sotia lui Pasha Parfeni: „Totusi, vreau sa remarc votul „ciudat” al juriului.”

Se pare ca experienta a fost una extrem de induiosatoare pentru sotia lui Pasha Parfeni, odata ce tanara povesteste ca a trebuit sa se abtina si sa incerce sa se concentreze pe emotiile pozitive.

„In ziua in care am decis sa mergem la adapostul de caini "Островок Надежды" am stiut ca ma vor coplesi tot soiul de emotii. Insa, exact asa cum am decis ca in ziua nuntii nu voi varsa o lacrima, exact asa am facut si acum: am decis sa ma focusez exclusiv pe emotiile pozitive, si sa nu permit gandurilor disperate sa dea tonul intilnirii mele cu niste suflete curate. Zis si facut. Am facut schimb de energie pura cu acesti catei, energie, de care mai degraba aveam nevoie eu, decat ei. Desi, la cat de bucurosi erau sa interactioneze cu oamenii, cu cata incredere se ofereau dezmierdati, cred ca era si pe placul lor.”, a scris Yuliana.

Totodata, ea a tinut sa remarce faptul ca in Republica Moldova, e foarte dificil sa ai grija de patrupezii ramasi pe drumuri, odata ce problema animalelor fara adopost nu este pusa printre cele prioritare, iar autoritatile nu investesc suficiente resurse in solutionarea ei.

„Unii se aruncau spre mainile mele, ii impingeau pe altii si faceau crize de gelozie, mai ales astia tineri....altii, probabil cei mai experimentati - se tineau distant in umbra. Cred ca au vazut zeci de oameni, care veneau pentru o ora - doua, dupa care dispareau pentru totdeauna. Si iata acum ne priveau de departe si pe noi. Iar eu incercam sa le prind privirile, si sa le transmit si lor un mesaj de incurajare. Cel putin pentru faptul ca nu se afla in strada, dar in grija unor oameni cu inimi incomesurabil de mari (Iulia Axionova).

Anume asa, pentru ca nu va imaginati ce greutati infrunta cei, care au grija de animalele din adaposturi. Fara weekenduri, fara ajutoare din partea statului si receptii "caritabile" fancy care ar atrage atentia asupra problemei, pentru ca nu e una de rezonanta. E o simpla problema de omenire, nu e deloc instagram-able, nu aduce profit sau popularitate. Dar asta e din domeniul "gandurilor disperate", am zis ca nu ma focusez pe ele.”, a continuat Yuliana.

Totusi, tanara a venit cu un mesaj pozitiv si un indemn catre toti oamenii cu suflet mare. Aceasta a povestit despre cateva posibilitati de a contribui la imbunatatirea situatiei si de a ajuta animalele care nu au o casa si au nevoie de grija si sustinere.

„Pe ce vreau sa pun accent - este faptul ca orice caine, indiferent de rasa, poate iubi cu toata inima. Si dragostea aceasta e de nepretuit. Cei care au avut norocul sa o simta - ma vor sustine. In tarile dezvoltate e normal sa ai in calitate de animal de companie un caine fara rasa. Nu voi uita niciodata ceea ce am vazut cat am trait la Milano: oameni eleganti, aranjati, sanatosi, care isi plimbau la zgarda cainii fara rasa. Ma bucura faptul ca si in Moldova cunosc familii care au adapostit caini si pisici fara de rasa. Si isi iubesc la nebunie patrupezii. Noi cu Pasha tot ne dorim un caine, sau doi, insa avem acasa doi motani, tot din astia "fara origini nobile". Plus, traim la apartament, si avem un mod de viata cam... nomad pentru a ne permite acest lux. Si pentru oameni ca noi, exista optiunea de a deveni "stapani virtuali" ai cainelui, transferand pe contul adapostului de animale 400 lei lunar pentru intretinerea lui, 80 de lei o data la 3 luni pentru proceduri anti-paraziti si 95 de lei o data pe an pentru vaccinare. Iti poti vizita prietenul ori e cate ori vrei, il poti scoate la plimbare, il poti ajuta sa isi gaseasca o casa...

Am mers la adapostul de caini cu ideea de a adopta un prieten, insa am ramas profund marcata de faptul ca nu am fost in stare sa imi aleg DOAR UNUL, si nici doi dintre toate sufletele celea. Sunt prea diversi si faini toti cateii. Totusi urmeaza sa imi fac alegerea, stiind ca asta va fi benefic pentru mine, pentru el, si pentru toti ceilalti catei.

Va incurajeaz si pe voi sa mergeti macar in vizita, la orice adapost de animale. Fara angajamente de durata. Pur si simplu sa mergeti in vizita si sa contribuiti cum puteti. Cineva cu o donatie financiara, cineva - cu niste haine vechi sau careva medicamente. Cineva - isi va gasi inima acolo si si-o va lua acasa. Altii ar putea face un pic de publicitate si ar inspira oameni noi sa se implice. Fiecare dintre noi e o veriga, care poate fi cruciala in reusita unei idei.

Eu sunt absolut convinsa ca ne aflam intr-un proces de schimbare si constientizare, atat la nivel individual, cat si colectiv. De aceea CHIAR CRED ca ne vom invata sa iubim lumea, si sa ii ajutam pe cei neajutorati.”

Chiar daca, deocamdata, familia Parfeni nu a adoptat un catel, cu siguranta, cei doi nu se vor opri aici, ci vor continua sa lupte pentru a schimba in bine starea lucrurilor si pentru a salva cat mai multe animale de la o viata de vagabond si cat mai multi oameni de la singuratate.

Pasha Parfeni si Yuliana Scutaru formeaza unul dintre cele mai frumoase si longevive cupluri de la noi. Cei doi s-au logodit in anul 2016 in Thailanda, iar in 2017, au avut parte de o nunta ca-n povesti.

Surse foto: Google.com, Facebook.com

Articole din aceeasi categorie