07.05.2021
„Nu e vinovata tara, e vinovat poporul”. Piesa compusa de un moldovean a devenit virala pe internet si a emotionat intreaga diaspora a Moldovei - VIDEO

Un tanar din Moldova, stabilit peste hotare, a compus o melodie care a sensibilizat moldovenii de acasa si mai ales pe cei din diaspora.

Anatol Dmitrii este un tanar originar din Moldova, care se afla acum la munca in Germania. Fiind plecat departe de casa, acesta a scris o piesa despre strainatate si adevarul crunt din cauza caruia moldovenii sunt nevoiti sa emigreze. Melodia a devenit virala pe internet si a starnit lacrimile internuatilor.

In doar 3 zile de la publicare, piesa „Nu e vinovata tara” a acumulat jumatate de milion de vizionari si a ajuns la inimile moldovenilor din intreaga lumea. Mai mult, aceasta a fost apreciata si distribuita chiar si de artisti precum Adriana Ochisanu.

„Asa am simtit eu trairile a mii de oameni aflati departe de casa...”, a scris Anatol la publicarea piesei, pe care isi doreste sa o inregistreze.

„“Ca daca omul n-are bani, nu-i lecuit si moare...“ lacrimi, ai descris un adevar dureros... Multa putere, sanatate si fericire la toata Diaspora! Domnul sa ne ajute ca intr-o zi sa revenim acasa, sa ne luam tara inapoi!”, „Cred ca o ascult de cateva ore continuu.. Si nu, nu numai mesajul care doare pana la os m-a facut sa o ascult de atatea ori... Vocea asta, care te patrunde, care transmite, care bate si ajunge in inima oricui. Ai o voce MI-NU-NA-TA! Mi-ar placea sa te mai aud.”, „Si eu sunt in Germania de cativa ani! Am invatat limba, mi-am facut prieteni, si totusi in suflet mi-e dor de casa, m-am regasit in aceste versuri! Mult succes, esti foarte talentat!” - sunt doar cateva dintre mesajele lasate de cei care s-au regasit in versurile scrise si cantate de Anatol.

Maestrul Anatol Dumitras va avea o placa comemorativa si un bust! Cine este persoana publica care o ajuta pe sotia artistului sa realizeze acest lucru?

Sursa foto: Facebook

Articole din aceeasi categorie