07.05.2021
Maestrul Anatol Dumitras va avea o placa comemorativa si un bust! Cine este persoana publica care o ajuta pe sotia artistului sa realizeze acest lucru?

Designerul vestimentar Diana Voevutki a anuntat pe pagina ei de Facebook ca, alaturi de sotia regretatului artist, se ocupa de crearea unui bust comemorativ pentru maestrul Anatol Dumitras.

La 5 ani dupa moarte indragitului artist Anatol Dumitras, Diana Voevutki vine cu o veste imbucuratoare pentru cei care au apreciat creatia maestrului. Aceasta a scris pe pagina ei de Facebook ca sotia regretatului interpret isi doreste sa existe o placa comemorativa si un bust ale lui, vis pe care Diana o ajuta sa-l indeplineasca.

„La final de saptamana, vin cu o noutate frumoasa

Admir enorm creatia lui Anatol Dumitras. Ii cunosc sotia- d.Lidia- cu care deseori ne vedem la mormantul regretatului maestru. Ea pana in prezent traieste foarte modest, dar are un vis- sa aiba si artistul, care a lasat piese nemuritoare, o placa comemorativa si un bust.

Si iata ca am gasit persoana care s-a oferit sa preia toate cheltuielile legate de confectionarea acestora. D.Lidia este extrem de emotionata si fericita”, anunta Diana Voevutki.

Designerul vestimentar a apelat la ajutorul internuatilor pentru a gasi un specialist iscusit in acest domeniu, care va crea cu maestrie bustul lui Anatol Dumitras: „Acum am o intrebare pentru voi- cine cunoaste un sculptor la care am putea apela? Va multumesc anticipat si sa fie intr-un ceas bun inceputul!”

Oamenii care au citit mesajul au fost foarte receptivi si i-au lasat mai multe contacte la care ar putea apela Diana, iar cei mai generosi dintre ei s-au oferit chiar sa o sustina financiar. „Eu vreau sa contribui!”, a scris Corina Muntean in comentarii, fondatoarea Friendly English School.

Maestrul Anatol Dumitras s-a stins din viata la data de 14 iunie 2016, din cauza cancerului. Artistul s-a nascut pe 14 noiembrie 1955, in satul Larga, Briceni. Si-a inceput cariera muzicala in 1982, activand ca solist al formatiei „Bucuria”. In anul 1995, artistul a primit titlul de Maestru in Arta al Republicii Moldova.

Candva era unul dintre cele mai mari circuri din Uniunea Sovietica, iar astazi au ramas doar ramasitele din „Circul din Chisinau”. Afla cand vom putea merge din nou la spectacolele amuzante - VIDEO

Sursa foto: Google, Facebook

Articole din aceeasi categorie