13.02.2021
N-ai chef sa iesi in oras? Iata 10 cele mai romantice filme, de vazut in doi, perfecte pentru Valentine's Day

Daca nu iesi in oras pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor, un film romantic si niste snackuri este cea mai reusita optiune. Noi ti-am pregatit top 10 cele mai romantice filme, numai bune, ca sa le privesti impreuna cu iubitul sau iubita de Valentine's Day. 

The Notebook

Este un film american de dragoste din 2004 regizat de Nick Cassavets, cu Ryan Gosling si Rachel McAdams. Filmul este bazat pe romanul omonim scris de Nicholas Sparks.

Filmul spune o poveste de dragoste si toate luptele pe are cei doi protagonisti le duc pentru a-si indeplini visul de a fi impreuna. Tehnica de prezentarea a firului povestii este cel al povestirii in rama. Filmul debuteaza cu prezentarea personajului principal masculin intr-un azil de batani. Se aproprie de o doamna , care aflam mai tarziu ca este sotia lui, dar sufera de o boala care o face sa-si piarda memoria. El se afla acolo de cand acesta s-a imbolnavit. Relatia cu ea o incepe ca si cum s-ar cunoaste si o cucereste pentru a doua oara citindu-i propriile amintiri. Este un film bun, pentru ca spune o poveste general valabila, pentru ca reinventeaza mitul iubirii si al luptei pentru realizarea ei prin caracteristicile personajelor si prin modalitatea de expunere a povestii.

 

The Choice

The Choice este un film american de dragoste din 2016 regizat de Ross Katz si scris de Bryan Sipe, bazat pe romanul cu acelasi nume din 2007 al lui Nicholas Sparks despre doi vecini care se indragostesc la prima lor intalnire. In film joaca Benjamin Walker, Teresa Palmer, Maggie Grace, Alexandra Daddario, Tom Welling si Tom Wilkinson.

Travis Shaw (Benjamin Walker) este un medic veterinar, care locuieste in orasul Wilmington, NC, care se indragosteste la prima sa intalnire cu Gabby Holland (Teresa Palmer), care s-a mutat in casa de alaturi. Intalnirea lor initiala, cu toate acestea, este destul de stancoasa, deoarece Travis gazduieste un picnic zgomotos in curtea din spate, completat cu muzica tare, in timp ce Gabby incearca sa studieze alaturi. Gabby este studenta la medicina care are o relatie cu un coleg medic, Ryan McCarthy (Tom Welling). Gabby si Travis petrec mai mult timp impreuna, incepand o relatie.

Intr-o seara, Travis nu a reusit sa ajunga la cina din cauza unei urgente de lucru, Gabby se intoarcea acasa de la restaurant unde l-a asteptat, dar a ajuns implicata intr-un accident cu o alta masina. Ea supravietuieste, dar a ajuns in coma. Travis, plin de vinovatie, este mereu alaturi de ea.

 

If Only 

Este un film american de dragoste regizat de Gil Junger in 2004. In film joaca Jennifer Love Hewitt,Paul Nicholls.

Dupa ce prietena sa, Samantha, moare intr-un accident la scurt timp dupa ce ei se cearta si aproape se despart, o alta lovitura dureroasa pentru omul de afaceri englez, Ian Wyndham (Paul Nichols) care locuieste la Londra si care incearca sa reinvie ziua in speranta de a schimba cursul evenimentelor care au dus la moartea iubitei lui.

 

Sweet november

In fiecare luna, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai putin la intamplare cate un barbat caruia ii propune un pact: sa stea impreuna o luna si sa traiasca dupa regulile ei, ideile ei si visurile ei. Apoi sa se desparta si sa mearga fiecare pe drumul lui, fara nici o obligatie si, mai ales, fara perspectiva unui viitor impreuna. Idila trebuie sa dureze exact o luna – aceasta e singura regula pe care Sara o respecta cu sfintenie. Si cum este o femeie superba, putini sunt cei care refuza acest joc al dragostei si intamplarii.

Noiembrie este luna in care il gaseste pe Nelson (Keanu Reeves), un tanar ambitios pentru care in viata nu exista nimic mai important in afara de succesul in cariera. Dupa aparitia sa, Sara il tenteaza cu perspectiva unei vieti traite la maximum, cu bucuria clipei, a placerilor simple sau nebuniilor de moment, reusind putin cate putin sa il scoata din carapacea lui. Ce trebuia sa fie o simpla aventura, devine curand o mare poveste de dragoste.In cele din urma, Nelson descopera ca idilele de o luna nu sunt un simplu joc al seductiei si ca Sara incearca cu disperare sa dea un sens ultimelor sale luni de viata.

 

Moscow does not believe in tears

Moscova, sfarsitul anilor 1950. Trei prietene de 20 de ani care au venit din regiuni si locuiesc in caminul capitalei. Soarta lor se dezvolta exact asa cum sugereaza caracterul fiecareia dintre fete. Katerina, intentionata si retinuta, nu a primit suficiente puncte pentru admiterea la universitate, lucreaza la o fabrica de inginerie. Timida si simpla Antonina lucreaza la un santier si se casatoreste cu un muncitor moscovit. Ludmila, prea increzatoare si vesela, vede Moscova ca pe o loterie in care trebuie sa-si castige fericirea. Lucreaza la o brutarie, dar viseaza sa se casatoreasca cu un barbat moscovit - artist, manager, atlet, om de stiinta.

 

Pretty Woman

Este un film comedie romantica. Scris de J.F.Lawton si regizat de Garry Marshall, filmul ii prezinta pe Richard Gere, Julia Roberts si Hector Elizondo. Bazat pe o poveste adevarata, scenariul la Pretty Woman este centrat pe norocul unei prostituate din Hollywood, Vivian Ward, care este angajata de un om de afaceri foarte bogat, Edward Lewis, sa fie escorta lui la mai multe intalniri sociale si de afaceri, iar relatia lor se dezvolta pe durata sederii de o saptamana a lui Vivian la el in camera de hotel.

 

Me before you

Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmareste povestea lui Lou, o tanara dintr-un orasel cam lipsita de perspective, si a lui Will, un barbat de succes ajuns in scaunul cu rotile dupa un accident.

Will simte ca nu mai are pentru ce sa traiasca pana cand o angajeaza pe Lou ca infirmiera. Pentru a-i dovedi ca viata merita traita, Lou il ajuta sa se indrepte, impreuna, catre mai multe aventuri.

O fata draguta de 26 de ani, Lou Clark, iesita total din tiparele orasului in care traieste, este in cautarea unui job pentru a-si intretine familia. Asa ajunge sa fie angajata la castelul familiei Traynor, in care traieste tanarul Will Traynor, ca si companie pentru sase luni. In ziua in care merge la interviul pentru angajare afla ca trebuie sa fie insotitoarea tanarului de 31 de ani care, in urma unui accident de motocicleta, era paralizat de la gat in jos.

 

Serendipity

John Cusack si Kate Beckinsale joaca in NOROC IN DRAGOSTE, o comedie romantica despre influenta destinului asupra doi oameni care se cauta doar unul pe celalalt.

Intr-o aglomerata zi de cumparaturi din iarna lui 1990, Jonathan Trager o intalneste pe Sara Thomas. Doi straini in New York, drumurile lor se intretaie odata cu goana nebuna dupa cadouri de Craciun, iar ei cad victime unei puternice atractii reciproce. Desi fiecare are deja cate o relatie cu altcineva, Jonathan si Sara isi petrec seara hoinarind prin Manhattan, fara macar sa-si stie numele. Dar, cand seara se sfarseste, cei doi sunt obligati sa faca urmatorul pas. Jonathan ii cere numarul de telefon, dar Sara sugereaza sa lase mai bine soarta sa decida asupra viitorului lor. Astfel, ea isi scrie numele si numarul de telefon pe o carte, pe care o da unui anticar, iar el isi scrie numele si numarul de telefon pe o bancnota pe care o schimba la un magazin. Daca sunt predestinati sa fie impreuna, spune Sara, cartea si bancnota se vor intoarce in posesia lor, iar ei se vor regasi.

 

Dear John

Cand soldatul John Tyree (Channing Tatum) intalneste o studenta idealista, Savannah Curtis (Amanda Seyfried), este inceputul unei relatii romantice. In urmatorii sapte ani tumultuosi si separati de circumstantelo periculoase in cre se afla John, indragostitii raman in contact prin scrisorile lor, intalnindu-se in persoana foarte rar. Cu toate acestea, corespondenta lor declanseaza consecinte pe care niciunul dintre ele nu le-ar putea prevedea.

 

Message in a bottle

Este un film de drama romantic american din 1999, regizat de Luis Mandoki si bazat pe romanul cu acelasi nume din 1998 al lui Nicholas Sparks. Rolul Il joaca Kevin Costner, Robin Wright si Paul Newman. A fost filmat in Maine, Chicago si Wilmington, Carolina de Nord si lansat pe 12 februarie 1999 de Warner Bros. Pictures. Filmul a fost criticat de critici, dar a fost un succes moderat la box-office, care a incasat 118 milioane de dolari impotriva unui buget de 80 de milioane de dolari.

Theresa Osborne, fost reporter, lucreaza ca cercetator la Chicago Tribune. Intr-o calatorie la Cape Cod, gaseste o scrisoare de dragoste misterioasa, intriganta si dactilografiata intr-o sticla in nisip, adresata lui Catherine. Este fascinata de asta si o arata colegilor ei. Il imprima in ziarul lor fara stirea Theresei si primesc numeroase raspunsuri. Unul dintre raspunsuri contine o scrisoare atasata care a fost adresata aceleiasi persoane si scrisa pe acelasi ton. Mai tarziu, ei primesc o alta scrisoare de acelasi fel de la unul dintre cititori care nu a fost adresata Catherinei, ci tastata pe acelasi blocnotes. In cele din urma, il urmaresc pe autor cu ajutorul masinii de scris si a blocnotesului folosit. Se numeste Garrett Blake si locuieste linistit pe Outer Banks din Carolina de Nord, langa tatal sau, Dodge.

Articole din aceeasi categorie