17.03.2023
Moldcell contribuie la diversificarea si digitalizarea modalitatilor de plata in transportul public din Chisinau

Moldcell, in colaborare cu Directia Generala Mobilitate Urbana, Regia Transport Electric Chisinau si Parcul Urban de Autobuze, lanseaza un nou proiect-pilot, pentru a diversifica si digitaliza modalitatile de plata in transportul public. 

 

Astfel, pasagerii de pe rutele 8 si 10 ale retelei de troleibuze si rutele 2 si 26 ale retelei de autobuze din Chisinau isi pot plati acum calatoriile folosind numarul Moldcell. Aceasta metoda de plata este o premiera pentru Republica Moldova si are drept scop simplificarea si accelerarea procesului de plata pentru transportul public, eliminand necesitatea tranzactiilor cu numerar si facandu-l mai convenabil pentru abonatii Moldcell. 

 Carolina Bugaian, Directoare Generala Moldcell: „Serviciul pe care il lansam astazi este o inovatie importanta pentru transportul public al orasului nostru. Chiar daca putem uita portofelul sau sa nu avem banii necesari pentru a achita un tichet de calatorie, cu totii iesind din casa neaparat avem in mana telefonul mobil. Acum putem achita direct prin intermediul telefonului mobil din contul de telefon mobil, prin QR code sau SMS. Este simplu, rapid si sigur.”

Vitalie Mihalache, Sef Sectie Directia Generala Mobilitate Urbana: „Vreau sa mentionez ca unul din principalii piloni ai deciziei de colaborare este siguranta platilor si comoditatea acestor plati, iar serviciul propus ofera aceasta siguranta a platilor comoditate pentru calatorii din municipiul Chisinau, pentru cei care se deplaseaza cu transportul public. Si vrem ca acesta sa devina un serviciu utilizat, un servicu comod pentru calatorii din transportul public municipal.”

Procesul de plata este simplu si usor de utilizat. Abonatii Moldcell trebuie sa activeze serviciul „Plati cu numar Moldcell” din aplicatia my moldcell. Alternativ, serviciul poate fi activat prin SMS cu cifra „1” la numarul 4001. Odata activat serviciul, abonatii pot scana codul QR de pe stickerul din transport pentru a genera un SMS, care este apoi trimis pentru a primi un bilet de calatorie prin SMS. Biletul SMS poate fi apoi prezentat taxatorului ca dovada a platii. Alternativ, SMS-ul poate fi completat manual prin includerea in continutul mesajului – numarul de bord a troleibuzului (numar din 4 cifre) si destinatar – numarul scurt 4000.

Ilie Ceban, Viceprimar Chisinau: “Multumim foarte mult companiei Moldcell pentru aceasta solutie inovativa pentru transportul public din municipiul Chisinau. Ne dorim ca modalitatile de plata in transportul public sa fie diversificat, unde locuitorii pot sa aleaga diferite forme de plata si aceasta este o alta modalitate de plata care o intalnim oriunde in capitalele europene si ne simtim foarte bine cand putem foarte rapid si comod sa facem o plata in transportul public. Si noi ne dorim sa oferim aceste servicii comode si calitative locuitorilor capitalei.”

 Olga Pavlic, Directoare Departament Business si Inovatii Moldcell: „Suntem bucurosi sa pilotam o noua metoda de plata in transportul public, in colaborare cu partenerii nostri. Este o metoda mai comoda, mai simpla, mai confortabila si este un pas spre un transport public tehnologic avansat. Compania Moldcell este mereu in cautarea noilor solutii de digitalizare a serviciilor financiare si astazi este doar un inceput, vom veni cu alte servicii digitale financiare. Incercati, platiti, calatoriti cu placere!"

Serviciul „Plati cu numarul Moldcell” este disponibil abonatilor Moldcell cu un sold pozitiv de peste 1 leu pe contul de mobil. Banii din Imprumutul de la Moldcell nu pot fi folositi pentru acest serviciu. 

Despre Moldcell

Moldcell este un operator de telecomunicatii digitale din Republica Moldova care ofera inovatii digitale si o gama larga de planuri tarifare, produse si servicii de inalta calitate prin intermediul retelei sale de magazine situate in toata tara, precum si prin intermediul magazinului online Moldcell eShop.

Moldcell este o investitie straina directa, prezenta pe piata Republicii Moldova din anul 2000, iar din 25 martie 2020 face parte din Grupul Global CG Corp. Cu peste 22 de ani de experienta in industria telecomunicatiilor, Moldcell se angajeaza sa promoveze digitizarea economiei si sa stimuleze incluziunea financiara pentru toti.

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie