17.01.2020
Michelle Obama - femeia puternica din spatele unui barbat de succes. Fosta Prima Doamna a Americii implineste astazi 56 de ani
Michelle Obama este mult mai mult decat o fosta Prima Doamna a Statelor Unite si sotia lui Barack Obama, fostul presedinte american. Aceasta a devenit o figura emblematica pentru femei, o sursa de inspiratie si un izvor nesecat de motivatie.

Avocat de profesie, Michelle a fost Prima Doamna „de culoare” din istoria Americii si doar a treia cu diploma de facultate. O femeie puternica, educata si inteligenta, Michelle Obama a devenit un model nu doar pentru femeile din America, ci si din intreaga lume.

Viata lui Michelle Obama este un exemplu pentru noi toti: o femeie afirmata in cariera, o sotie iubitoare si o mama grijulie - toate s-au imbinat perfect in ea.

Michelle s-a nascut si a crescut in sudul orasului Chicago si a absolvit Universitatea Princeton si Facultatea de Drept Harvard. Dupa terminarea facultatii, ea a revenit la Chicago unde a acceptat o pozitie in firma de avocatura Sidley Austin, inainte de a se casatori cu Barack Obama.

Ulterior, doamna Obama a lucrat, ca parte a administratiei primarului din Chicago, Richard M. Daley si la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007 si 2008, ea a contribuit la campania electorala a sotului ei pentru alegerile prezidentiale din anul 2008.

Pe Barack Obama l-a cunoscut in 1989. Ea lucra ca asociat la firma de avocatura Sidley Austin si a primit sarcina de a-l indruma pe un student venit la practica – chiar viitorul ei sot. Prima lor intalnire a fost la film, dupa cum aveau sa povesteasca mai tarziu. S-au indragostit, iar trei ani mai tarziu, au devenit sot si sotie. Impreuna au doua fiice: pe Malia si Sasha, concepute prin fertilizare in vitro, dupa ce anterior Michelle pierduse o sarcina.

Michelle Obama a fost fara doar si poate o altfel de Prima Doamna. A facut sport in public, a interactionat intr-un mod unic cu oamenii si a dat dovada mereu de simtul umorului, chiar si in momente in care alte persoane publice ar fi strambat din nas.

Sotul sau o dezmiarda intr-un fel mai putin obisnuit -„Piatra mea”, iar asta nu e deloc intamplator. In timpul celor doua mandate prezindetiale, Michelle a fost mereu alaturi de sotul, un sprijin solid si un umar de nadejde. In cei 27 de ani de casnicie, sotii au reusit sa intemeieze o familie de admirat si par sa fie la fel de apropiati ca atunci cand au facut cunostinta.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie