12.05.2023
Michael J Fox, marturii dureroase dupa 32 de ani de lupta cu boala Parkinson

Avea 29 de ani cand a primit infioratorul diagnostic de Parkinson, iar vreme de un an a negat ca poate fi adevarat. Ajuns la 61 de ani, Michael J Fox marturiseste ca alcoolul l-a adus in pragul dezastrului, dupa ce a inteles ca sufera de o afectiune degenerativa ireversibila.

Michael J Fox, care a jucat in celebra serie Inapoi in viitor, a vorbit intr-un documentar despre cum a dus in spate un diagnostic necrutator, venit de nicaieri, in 1991.

La vremea respectiva, actorul filma pentru comedia romantica Doc Hollywood si a inceput sa aiba simptome specifice bolilor degenerative ale creierului. Un tremur nervos al degetelor l-a pus pe ganduri, dar nu l-a panicat cat ar fi fost cazul.

„Intentionam sa ma prefac ca nu mi se intampla asta. Am baut sa ma disociez. Tracy (sotia sa – n. red.) ajunsese la capatul rabdarii, pentru ca atunci aveam gemen.”, a dezvaluit actorul in documentarul Still, de pe o platforma de streaming.

Actorul a dezvaluit ca devenise atat de dedicat alcoolului, pe care il considera singurul refugiu la vremea aceea.

„Am baut pentru a scapa de situatia mea. Eram alcoolic.”, a mai spus actorul. Michael J Fox a renuntat complet la bautura in 1992, cand a decis sa lupte cu „balaurul” Parkinson. In 2018, Michael J Fox spunea ca se izolase de familie din cauza afectiunii sale.

Loreen, favorita de la Eurovision, ar putea fi acuzata de plagiat? Cat de tare seamana piesa ei cu un hit din Ucraina - VIDEO

Michael J Fox stie ca va muri

Parkinson este o boala degenerativa care survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. De obicei, debuteaza intre 40 si 70 de ani. La Michael J Fox s-a intamplat mult mai devreme: la 29 de ani. Simptomele progreseaza lent, uneori cu un tremor abia vizibil, la o singura mana. Tremorul devine frecvent, iar afectiunea cauzeaza in mod obisnuit rigiditatea sau incetinirea miscarii.

Actorul de 61 de ani spune ca in anii ‘90 a pornit intr-o calatorie de constientizare a destinului sau, dar a decis sa ia de la viata tot ce-i poate aceasta oferi. Dar, Michael J Fox stie ca va veni si vremea cand boala il va invinge.

Ceanu Zheng spune lucrurilor pe nume! Bloggerul a dezvaluit ce relatie il leaga cu Iuliana Beregoi - VIDEO

„Da, bate la usa. Adica, nu am de gand sa mint ca o sa doara”, a spus actorul pentru CBS Sunday.

Ce familie are Michael J Fox

Michael J Fox este casatorit, din 1988, cu actrita Tracy Pollan, cu care are patru copii. Cei doi s-au cunoscut la filmarile pentru pelicula Family Ties, unde ea a jucat rolul iubitei lui.

S-au casatorit in iulie 1988, in Vermont. Cei patru copii ai lor, trei fete si un baiat, s-au nascut la un interval de 12 ani. 

Articole din aceeasi categorie