23.10.2024
Mere coapte - desertul copilăriei! Ce ingrediente poți folosi pentru a obține un desert delicios dar și sățios, îți explică food blogger-ul Valeria Țurcan - VIDEO

Toamna nu este doar despre frunze multicolore, rețete din dovleac sau vin fiert. Una din gustările copilăriei sunt merele coapte, un deliciu care îți amintește de serile de toamnă din casa bunicilor. Valeria Țurcan, împreună cu reporterul PRO TV Mihaela Verdeș au pregătit mere coapte, nu obișnuite, ci umplute. Ce ingrediente au folosit, dar și cum le-a ieșit, vezi în cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

„O să pregătim mere umplute, dar o să le facem într-un mod mai interesant. O să avem nevoie de mere, fulgi de ovăz, zahăr, nuci, vișine uscate sau răchițele, unt și scorțișoară”, a menționat Valeria Țurcan, food blogger.

După ce amestecăm, pregătim merele. „Eu o să tai merele și o să le curăț, o să scot și miezul din interior pentru că, o să le umplem cu amestecul de nuci și tot ce am adăugat”, a explicat Țurcan.

23 octombrie: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

După ce am pregătit totul, umplem merele cu amestecul deja gata. „Acum o să umplu merele cu umplutura noastră. Eu pur si simplu ador astfel de rețete, mai ales toamna, când deja se răcorește. Astfel de rețete îmi aduc aminte de copilărie. Mama mereu le făcea. Merele umplute îmi amintesc și de perioada în care mă duceam la țară, la bunica. Cred că acest desert multora le trezește amintiri”, a spus food blogger-ul.

Ulterior, punem la cuptor pentru 25-35 de minute, la 180 de grade celsius.

Scoatem tava cu merele coapte din cuptor și ne bucurăm de aroma care s-a răspândit in toată casa. „Puteți să le serviți atât calde, cu înghețată, cât și reci. De data aceasta eu am lăsat merele un pic mai puțin pentru că, data trecută erau prea moi”, a explicat Valeria.

„Pasiunea de a găti nici eu deja nu mai știu de unde este. Blogul are mai bine de 8 ani. Totuși pasiunea cred că vine din suflet. Pentru a avea inspirație eu zilnic mă uit la rețete, emisiuni, merg la restaurante din țară, dar și de peste hotare. Zilnic experimentez și mă documentez”, a notat Valeria Țurcan.

6 motive surprinzătoare pentru care mănânci prea mult

Valeria Țurcan este unul dintre cei mai cunoscuți food bloggeri din Moldova, cu peste 220.000 de urmăritori pe Instagram. Ea își împărtășește rețetele delicioase și inspirația culinară, având și o carte.

SURSA FOTO: INSTAGRAM/valeriesfood; PRO TV CHIȘINĂU

Articole din aceeasi categorie