11.04.2022
Marina Ovsyannikova - jurnalista rusa care a protestat in direct la TV a fost angajata de o prestigioasa publicatie germana

Marina Ovsyannikova, jurnalista care a organizat un protest impotriva razboiului in timpul celui mai urmarit program de stiri din Rusia, a fost angajata de ziarul german Die Welt, pe post de corespondent, informeaza BBC News si The Guardian.

Protestul Marinei Ovsyannikova, editor de la televiziunea nationala „Pervii Kanal”, a fost amplu relatat de marile agentii si publicatii internationale de presa. Aceasta a intrat, pe 14 martie, in platoul de filmare al emisiunii Vremya, cu un banner pe care scria: „Nu razboiului. Opriti razboiul! Nu credeti in propaganda. Aici sunteti mintiti”.

Jurnalista a publicat si un videoclip, inregistrat anterior momentului din studio, in care a spus sa ii este rusine ca a lucrat pentru acest post si a raspandit „propaganda Kremlinului”.

Prezentatoarea ucraineana Masha Efrosinina a recunoscut ca, din cauza razboiului, nu mai comunica cu rudele sale din Kerci: „Despre ce ar trebui sa vorbesc cu ei?”

Ulterior protestului, Marina Ovsyannikova a fost retinuta timp de 14 ore si in cele din urma a fost amendata cu 30.000 de ruble (214 lire sterline sau 280 de dolari), sanctiune prevazuta pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”.

Editoarea in varsta de 43 de ani, care a decis sa ramana in Rusia in ciuda riscurilor, va fi de acum inainte corespondent independent pentru Die Welt, „relatand din Ucraina si Rusia, printre altele”.

Intr-o scurta declaratie, Ovsyannikova a spus ca a acceptat noul rol pentru ca ziarul german „reprezinta ceea ce este aparat cu atata vehementa de oamenii curajosi de pe teren in Ucraina in acest moment: libertatea”.

Mama Natashei Koroleva a scris pentru prima data un mesaj in limba ucraineana pe Instagram! Cum a sustinut femeia poporul ucrainean - FOTO

Articole din aceeasi categorie