16.03.2022
Luna de miere s-a transformat intr-o fuga din calea razboiului. James si Olya si-au abandonat viata din Kiev la doua zile de la nunta: „A fost cel mai infricosator si emotionant moment prin care am trecut”

In loc sa plece in luna de miere, un cuplu care s-a casatorit in Kiev cu doar doua zile inainte de inceperea razboiului s-a vazut nevoit sa fuga din tara. Britanicul James Galbraith si sotia sa, ucraineanca Olya Osadcha, aveau planuita o vacanta in Coreea, in care urmau sa plece imediat dupa nunta din 22 februarie.

Planurile celor doi proaspat casatoriti s-au schimbat brusc doua zile mai tarziu, cand Rusia a invadat Ucraina. Acestia au fost nevoiti sa-si stranga cateva lucruri si sa paraseasca apartamentul lor din Kiev, in mai putin de o ora de cand au auzit primele bombardamente.

In loc sa ajunga in Coreea de Nord, locul neobisnuit pe care-l alesesera pentru a-si petrece prima vacanta in calitate de sot si sotie, James si Olya au fugit spre Polonia, destinatie spre care au ajuns in aproximativ 30 de ore.

Rapperul Morgenstern - depresie severa din cauza razboiului? Artistul a venit cu o declaratie care i-a intristat pe fani: „Nu inteleg ce e in neregula cu mine, slabesc vazand cu ochii si ma transform intr-un schelet” - FOTO

James, originar din Londra, si-a cunoscut sotia, ghid turistic la Cernobil, prin intermediul muncii, iar in ultimul an si-au planuit nunta, scrie Mirror. Au ajuns in Katowice, Polonia, in casa unor prieteni, unde au ramas pana Olya a primit viza pentru Marea Britanie, iar acum sunt in siguranta in tara natala a barbatului de 28 de ani.

„Am plecat aproape imediat si ne-am lasat apartamentul cu susul in jos in timp ce ne-am impachetat bagajele si am iesit repede. Calatoria noastra din Kiev a inceput la 6:45 dimineata si nu am ajuns in Polonia decat a doua zi la 11 dimineata. Din cauza traficului ne-a luat 18 ore sa ajungem pana in Liov, apoi am luat trenul pana in Polonia, care nu a fost deloc ieftin, dar era singura noastra optiune pentru a fi in siguranta. A fost cel mai infricosator si emotionant moment prin care am trecut. 

Celebra casa de discuri Black Star - eliminata de pe piata ruseasca din cauza razboiului? Ce spune directorul Pavel Kuryanov despre un posibil faliment - FOTO

Rachetele treceau pe deasupra capetelor noastre, iar sirenele sunau in tot orasul. Acum sunt tancuri si convoaie militare pe strazile pe care le stiu atat de bine, in locul pe care-l numim acasa. A fost groaznic sa vedem animale abandonate pe strada in timp ce oamenii se evacuau, tati care isi sarutau copiii si sotiile si ramaneau in urma. Eu si Olya suntem in siguranta, dar va rog sa nu uitati de cei multi care nu au fost indeajuns de norocosi sa paraseasca Ucraina sau la cei care au ramas pentru a apara tara”, a povestit James pentru presa britanica.

Articole din aceeasi categorie