17.02.2020
Lorena Bogza ii ia apararea Irinei Rimes in conflictul legat de Ziua Nationala „Constantin Brancusi”: „Este incredibil cata rautate am vazut in unele postari/comentarii...”
Jurnalista Lorena Bogza si-a expus opinia cu privire la situatia neplacuta, in care s-a pomenit interpreta basarabeana dupa ce a fost numita ambasador al Zilei Nationale „Constantin Brancusi”. Vedeta a fost acuzata ca nu ar fi o „alegere fericita” si ca ar fi existat personalitati mult mai potrivite pentru acest rol.
Presa romana a fost impanzita de atacuri la adresa artistei. S-au dat cu parerea oameni influenti, personalitati importante ale culturii romanesti, dar si simpli cetateni. Multi au fost insa si cei care i-au luat apararea Irinei in initiativa sa de a-l readuce pe Brancusi in atentia tinerei generatii.
Citeste si: Irina Rimes - in mijlocul unui scandal dupa ce a fost numita ambasador al Zilei Nationale „Constantin Brancusi” in Romania. „Ce poate vorbi fatuca asta...”
Gazda emisiunii In PROfunzime de la PRO TV Chisinau, Lorena Bogza, a avut si ea un mesaj in acest sens: „Descopar ca in Romania s-au terminat toate problemele si se comenteaza aprins (pareri pro si contra) faptul ca Irina Rimes a devenit ambasadorul Zilei Brancusi. E firesc sa se comenteze, sigur, insa nu este firesc sa fie lansate atacuri urate, josnice, la adresa Irinei (nu-mi este prietena, asa ca va rog sa nu-mi spuneti ca din acest motiv scriu despre asta!)
Este incredibil cata rautate am vazut in unele postari/comentarii, desi fata asta, care este de o modestie rar intalnita, este talentata si are mult bun simt (ceea ce unora le lipseste cu desavarsire) nu are absolut nicio vina! Am apreciat insa, ca sunt si pareri (pro sau contra) scrise intr-un limbaj civilizat. Chiar am vrut sa precizez asta, pentru a nu se intelege ca de dincolo vin numai rautati, pentru ca nu este asa.
Decizia autoritatilor ar trebui atacata, cu argumente pro si contra, dar nu Irina. De asemenea, poate ca Irina ar fi trebuit pregatita serios pentru acest rol!
Totusi, ma gandesc ca, daca un expert in opera lui Brancusi ar fi primit aceasta misiune, poate ca efectul nu ar fi fost la fel de mare. Fanii Irinei (iar numarul lor este destul de mare) vor fi mai sensibili daca mesajul va veni din partea ei, decat din partea unui expert, care se adreseaza unui public care, si asa, stie despre Brancusi si ii cunoaste opera. Spun si eu, nu dau cu parul!
Asa ca, oameni buni, haideti sa incercam sa comentam civilizat, constructiv, ca e destula rautate peste tot!
In plus, sa nu uitam un lucru extraordinar de important: atat Constantin Brancusi, cat si Irina Rimes apartin aceluiasi spatiu cultural - cel romanesc! Pace!”, a spus prezentatoatea.
Sursa foto: Facebook.com
Articole din aceeasi categorie