02.12.2019
Leonardo DiCaprio raspunde presedintelui Braziliei, care l-a acuzat ca a pornit incendiile din Padurea Amazoniana
Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, a lansat un atac la adresa actorului Leonardo DiCaprio, iar acesta i-a dat cea mai buna replica.

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, il acuza pe actorul Leonardo DiCaprio ca a pornit incendiile care au devastat Padurea Amazoniana in vara acestui an. In fapt, Bolsonaro sustine ca donatiile pe care DiCaprio le-a facut organizatiilor locale non-profit au dus la incendierea Padurii Amazoniene deoarece aceste organizatii au fost cele care au pornit incendiile pentru a atrage donatii din lumea intreaga.

„DiCaprio este un tip cool, nu-i asa?”, a declarat presedintele Braziliei la finalul saptamanii trecute. „A dat bani pentru ca Amazonul sa fie incendiat”. Declaratia lui Bolsonaro a fost urmata de mai multe perchezitii care au avut loc la sediile a doua grupari nonprofit din Padra. In plus, mai multi pompieri voluntari au fost arestati, fiind acuzati de pornirea unor incendii, insa au fost eliberati la scurt timp dupa.

Gruparile de mediu din Brazilia l-au acuzat in ultimele luni pe Bolsonaro, sustinand ca el este responsabil de aceste incendii, pentru ca a aprobat defrisari masive.

DiCaprio a negat acuzatiile pe care i le aduce Bolsonaro printr-o declaratie publicata pe contul lui de Instagram. „In aceste momente de criza pentru Amazon, ii sustin pe oamenii din Brazilia, care muncesc pentru a salva mostenirea lor naturala si culturala. Ei sunt extraordinari si un exemplu emotionant si umil de pasiune si angajament de care este nevoie pentru a salva mediul inconjurator. Viitorul acestor ecosisteme de neinlocuit este in joc si sunt mandru sa stau alaturi de aceste grupari care le protejeaza. Desi sunt demne de a fi sustinute, noi nu am sponsorizat organizatiile vizate”.



Articole din aceeasi categorie