Anunțul a fost făcut pe social media de către interpretul Gheorghe Țopa: „Astăzi, 4 august, în jurul orei 19:00 s-a stins din viață prietenul meu și al tuturor, artistul poporului Anatolii Latîșev. Nu vom uita niciodată veselia și bunătatea acestui OM deosebit, care azi a plecat la cer. Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanțe familiei îndurerate”.
Și alți colegi de breaslă, îndurerați de cele întâmplate, au scris mesaje pe rețelele de socializare. „Tristă veste, ne-a părăsit artistul, mult îndrăgit - Anatolii Latîșev. Zbor lin Maestre, ne vei lipsi, eternă amintire, Domnul să te odihnească în pace! Suflet blând, voce rară! Eternă amintire”, a spus Lenuța Burghilă, interpretă.
De asemenea, artistul Igor Cuciuc a menționat: „Ați plecat la ceruri prea repede, drag om, drag coleg, drag maestru - Anatolii Latîșev. Dumnezeu să vă primească în raiul cu verdeață, așa cum era și sufletul dumneavoastră, plin de frumos! Condoleanțe familiei îndurerate! Amin”.
„O să-mi lipsești mult! Adio, bunul meu prieten, Anatolii Latîșev, artist al poporului”, a notat Vlad Codreanu, interpret.
„04.08.2024. Anatolii Latîșev. Ultimul interviu acordat mie în cadrul emisiunii în câte eram producător și moderator. Bunul meu prieten, cu care mă lega o prietenie adevărată. Ai plecat spre cer și prea repede, prea dureros. Adio dragul meu prieten, coleg și om de omenie. Îți voi duce dorul și te voi purta în gând și în suflet. Condoleanțe familiei și tuturor celor ce au avut parte să-l cunoască. Mă doare sufletul pentru că nu voi mai avea posibilitatea să te mai văd. Atâtea planuri s-au ruinat într-o clipă, într-un ceas rău”, a mai scris Lenuța Gheorghiță, interpretă.
Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului.
Anatol Latîşev s-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei, Basarabia, la data de 23 martie 1961. Tatăl său, Foma, a fost lăcătuş de profesie, iar mama sa, Matrona, a lucrat în colhoz. A făcut zece clase în satul natal, apoi la Dubăsari, în Transnistria, şcoala muzicală.
A urmat și Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău. Muzica de operă a studiat-o, împreună cu artistul Gheorghe Ţopa, cu maestrul V. Zavolokin, artist emerit al Republicii Moldova, solist la Opera Naţională din Chişinău. A fost mai bine de două decenii membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova.
SURSĂ FOTO: FACEBOOK