22.08.2022
La doar 23 de ani, Alexandra este prima femeie pilot din Republica Moldova! Afla povestea sa, dar si motivul pentru care tanara a ales sa ramana in tara pentru a profesa - FOTO

Sa fii la inaltime in fiecare zi nu este o misiune deloc usoara, insa nu si imposibila. Acest lucru ni-l demonstreaza prima femeie pilot din Republica Moldova - Alexandra, o tanara de doar 23 de ani care a reusit sa cucereasca norii si sa surprinda o tara intreaga.

De curand, o cunoscuta companie aviatica din Republica Moldova a anuntat ca are in echipa sa un pilot mai deosebit, mai exact o femeie in varsta de doar 23 de ani. 

La aceasta varsta aparent frageda, Alexandra a reusit sa faca peste 80 de ore cu aeronava, insa cu siguranta acestea nu se opresc aici si vor creste considerabil.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoana, stand in picioare, avion si interior

Prima femeie pilot din tara noastra si-a facut studiile la Academia de Aviatie din Lituania, apoi a practicat in Spania. Desi studiile sale au fost extrem de costisitoare, Alexandra spune ca a aceptat cu drag provocarea si ca a meritat cu siguranta toate eforturile depuse.

„Ea este colega noastra Alexandra, prima femeie pilot in cadrul companiei. La doar cei 23 de ani, Alexandra a reusit sa cucereasca norii si sa profeseze una dintre cele mai dificile meserii, cea de pilot de avion. Incurajati femeile dragi, dati-le aripi.”, au scris reprezentantii companiei.

La moment, asa cum se cere pilotilor incepatori, rolul ei e de pilot secundar, alaturi de capitanul aeronavei, iar dupa practicarea unui anumit numar de ore de zbor si confirmarea calificarilor, poate deveni si capitan de aeronava. Asadar, de mai bine de doua luni, tanara este ajortul de baza a comandantului aeronavei si declara cu certitudine ca se simte la locul potivit si ca va ajunge sa conduca foarte curand avionul. 

Visul fetei a fost dintotdeauna sa zboare deasupra norilor, iar cei care au sustinut-o au fost chiar parintii sai.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoana, stand in picioare si avion

In cateva dintre interviurile acordate, Alexandra a marturisit ca licenta obtinuta i-ar fi putut permite sa se angajeze in orice alta tara europeana, insa ea se simte bine acasa si vrea sa munceasca in tara sa. 

Natalia Barbu este omagiata! Afla unde isi sarbatoreste artista aniversarea, dar si ce mesaj a publicat aceasta in mediul online: „Multumesc lui Dumnezeu pentru...” - FOTO

Doar 5,26% dintre pilotii de avioane de linie din intreaga lume sunt femei, potrivit International Society of Women Airline Pilots, ceea ce inseamna ca pentru fiecare douazeci de zboruri pe care le efectuam, doar unul dintre ele va fi pilotat de o femeie.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoana si avion

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie