25.01.2023
Jenna Ortega din serialul Wednesday: totul despre noua senzatie de la Hollywood

Aparuta ca de nicaieri, Jenna a cucerit lumea cu prestatia din serialul Wednesday. 

O fata ciudata, dupa cum se autodescrie, actrita de 20 de ani a trecut cu lejeritate de la statutul de vedeta Disney la cel de regina a filmelor de groaza.

Este fata tatei: bruneta si cu pielea maslinie! Primul si cel mai induiosator interviu cu prezentatoarea stirilor PRO TV, Tatiana Nastas, dupa ce a devenit mamica pentru a doua oara. Ce prenume au ales parintii: „Inseamna noapte, intunecat, ca parul si tenul ei”- INTERVIU

Acum nici jumatate de an, mai nimeni nu stia exact cine este Jenna Ortega, chiar daca actrita cu sange mexican si portorican joaca in filme de peste un deceniu. In prezent, numele ei este pe buzele tuturor, dupa ce Netflix a lansat seria Wednesday, regizata de Tim Burton si filmata in Romania, ce prezinta anii de liceu ai fetitei stranii din celebra familie Addams. Productia a doborat recordul absolut, devenind cel mai vizionat film din istoria Netflix si detronand astfel serialul-fenomen Stranger Things. Brusc, actrita de 20 de ani este revelatia Hollywood-ului, se afla pe lista Risings Stars a publicatiei The Hollywood Reporter si a primit o nominalizare la Globurile de Aur, pentru cea mai buna actrita intr-un musical sau comedie TV.

Jenna Ortega a impresionat atat de tare publicul intrand in pielea lui Wednesday, incat multi sunt de parere ca a depasit-o pe Christina Ricci, care a jucat magistral acelasi rol in anii '90. Bruneta a facut eforturi uriase pentru filmul lui Tim Burton, ce-i drept, luand lectii de violoncel, scrima, tras cu arcul si chiar germana. „Imi sunam parintii in fiecare seara panicata. A fost un job diferit de tot ce am facut pana acum, de regula am timp sa ma pregatesc pentru un rol. Cum am ajuns in Romania, am si inceput sa filmam, n-am apucat sa facem repetitii. Tin minte ca eram stresata rau si ma simteam confuza. Mi-am dat toata silinta, dar a fost probabil cea mai coplesitoare experienta de pana acum“, a povestit Ortega publicatiei Deadline.

Fara niciun fel de pregatire in dans, a reusit sa-si faca propria coregrafie pentru o scena care a devenit virala. Lucru cu atat mai dificil cu cat avea simptome de Covid chiar in timpul filmarii acelei scene, printre care dureri in tot corpul. In ciuda eforturilor pe care rolul le-a cerut, Jenna a jucat foarte firesc. Poate si pentru ca, surpriza, s-a identificat mereu cu straniul personaj, considerandu-se o fata ciudata. „Am un umor caustic, gandesc negativ uneori si pot avea momente de depresie. Multi oameni ma considera ciudata“, a dezvaluit intr-un interviu, in vreme ce pentru Wired a mers chiar mai departe cu declaratiile: „Da, sunt o ciudata. De exemplu, in copilarie aveam obiceiul de a face autopsii pe animale. Faceam asta cu lacustele pe care le gaseam moarte in curtea din spatele casei“. De altfel, Jenna s-a specializat in filme de groaza si este deja supranumita Scream Queen, dupa ce a aparut in productii horror precum Insidious: Chapter 2, The Babysitter: Killer Queen, celebra franciza Scream sau serialul de succes You. „Orice as face si oriunde m-as duce, ma trage ata mereu catre criminali in serie, monstri, creaturi ale noptii“, a povestit deschis intr-un interviu The Face, chiar daca a recunoscut in acelasi timp ca sangele fals i-a provocat adesea eruptii de cosuri pe fata.

Doliu in lumea artei! Actorul Stefan Bourosu s-a stins din viata la doar 32 de ani. Colegii lui de breasla au publicat mesaje de adio - FOTO/VIDEO

In mod evident, o personalitate destul de atipica pentru Hollywood-ul vesnic zambitor. O actrita sociabila, dar nu din cale-afara si o fire introvertita, lucru pe care l-a observat si Victor Dorobantu, romanul care a jucat in Wednesday rolul lui Thing, mana care o insoteste peste tot pe adolescenta familiei Addams. „Am avut si momente cand am putut sa ne petrecem timpul liber impreuna, dar nu puteai sa scoti prea mult de la ea. Stiu ca se plimba foarte mult dupa filmari, prin Bucuresti. Era impresionata de faptul ca in Romania poti merge in siguranta noaptea pe strada, ca femeie“, a dezvaluit magicianul-actor pentru Adevarul.

Greu de crezut, dar actrita care adora filmele intunecate a fost candva vedeta Disney, jucand rolul principal in serialul Stuck In The Middle. Ba chiar a facut istorie imprumutandu-si vocea pentru prima printesa Disney de origine latina, in Elena de Avalor. Iar la cinci ani a cerut de ziua ei vopsea blonda, din dorinta de a semana cu Cenusareasa. La sase ani le prezenta parintilor ei o alta idee fantastica: aceea de a deveni actrita. Se pare ca ideea a aparut dupa ce a vazut Man on Fire (2004), unde Dakota Fanning, pe atunci o pustoaica, juca alaturi de Denzel Washington. „I-am zis mamei ca vreau sa fiu versiunea portoricana a Dakotei Fanning“, isi aminteste Jenna. Parintii au ras si si-au vazut de treaba, dar copilul a insistat vreme de patru ani, pana cand mama sa, ca sa scape de plansete, i-a luat o carte de monologuri. Jenna, care mai are cinci frati, i-a citit apoi mamei unul din monologuri si a facut-o atat de convingator, incat femeia a postat materialul video pe Facebook, cu mesajul „My little drama queen“. O prietena de familie a dat mai departe materialul unui agent de casting, iar de aici lucrurile au inaintat incet, dar sigur, catre faima.

Jenna, dreapta, in perioada Disney
Articole din aceeasi categorie