09.03.2022
Jamala, castigatoarea din Ucraina a Eurovision 2016, s-a refugiat la Istanbul: „E de neinteles de ce trebuie sa moara atatia oameni!”

Jamala, cantareata care a castigat Eurovision in 2016, ca reprezentanta a Ucrainei, s-a refugiat la Bucuresti din calea razboiului, alaturi cu cei doi copii, insa ulterior a zburat la Istanbul, Turcia. De acolo, artista a vorbit despre cosmarul pe care-l traieste.

Potrivit celor mai recente statistici, mai bine de doua milioane de persoane au plecat din calea razboiului din Ucraina, iar printre acestea se afla si cantareata Jamala, pe numele ei real Susana Alimivna Jamaladinova.

In cadrul unui interviu la BBC Breakfast, artista a vorbit despre cosmarul pe care-l traieste de cand tara ei a fost invadata de trupele ruse, precizand ca sotul ei, dar si alti oameni dragi se afla la Kiev.

„Familia mea, sotul meu, echipa mea si toti prietenii mei se afla in adaposturi din Kiev. Nu vreau sa fiu nepoliticoasa, dar nu pot sa spun ca dimineata mea e buna, e o perioada grea pentru tara mea, pentru toata lumea.”, a marturisit cantareata.

Jamala a explicat, de asemenea, ca ea crede ca razboiul dus de Rusia in Ucraina nu este dus doar impotriva poporului ei, ci este dus impotriva Europei.

Vladimir Kliciko a vizitat o maternitate din Kiev, unde s-au nascut 82 de bebelusi de cand a inceput razboiul: „Viata merge mai departe” - VIDEO

„Este un razboi impotriva valorilor Europei, a valorilor pe care le-am construit impreuna inca de la Al Doilea Razboi Mondial. Din acest motiv este greu sa intelegi ce se intampla azi, ca este este pur si simplu o nebunie ca atatia oameni mor.”, a marturisit ea, potrivit Metro. 

Chiar si la Istanbul, ea incearca sa remonteze moralul compatriotilor ei. Cu drapelul ucrainean galben si albastru de gat, ea a intonat imnul national pe retelele de socializare dupa interviul pentru AFP.

„Suntem o noua generatie, ne gandim la pace, la cooperare, la a ne uni, dar se intampla lucruri teribile. Acest razboi se deruleaza sub ochii nostri”, a mai spus ea.

Ce au facut unii internauti din Federatia Rusa cand au aflat ca McDonald's isi suspenda activitatea - FOTO

La ora 5.00, pe 24 februarie, sotul ei a trezit-o: „Razboiul a inceput, Rusia a atacat Ucraina”. Mai intai s-a intrebat ce sa faca: sa pregateasca bagajele, pasapoartele, sa se ocupe de copii... „Eram in stare de soc”, a spus ea.

In acea zi, ea a castigat un adapost cu cei doi baieti si sotul ei, inainte de a se hotari sa mearga la Ternopil, la 400 de kilometri in vest, o calatorie cu masina de doua zile. Abia ajusa aici, familia a fost nevoita sa plece din nou. „M-am trezit la 6.00 dimineata in sunet de explozii... Doua zile mai tarziu, ajungeam la frontiera cu Romania”.

Sotul ei i-a lasat acolo si s-a intors la Kiev pentru a se alatura voluntarilor care ajuta la evacuarea femeilor si copiilor catre regiuni mai sigure. Impreuna cu fiii ei, Jamala a traversat frontiera pe jos, inainte de a fi recuperata de sora ei care traieste la Istanbul.

Articole din aceeasi categorie