27.06.2022
Intr-o lume moderna si normele sunt altele! Afla 13 reguli de eticheta pe care, cu siguranta nu le-ai stiut pana acum

Sa oferi locul oamenilor in varsta sau femeilor insarcinate, sa nu vorbesti in timp ce mananci si sa nu intrerupi o persoana cand aceasta spune ceva important - toate aceste reguli „clasice” de eticheta le cunoastem, cred ca, inca din copilarie. Dar vremurile se schimba si odata cu ele apar si noi norme! Iti prezentam 13 reguli neevidente, insa foarte importante, care au aparut in viata noastra nu cu mult timp in urma.

Nu expedia felicitari pe retelele sociale

Putem ierta acest lucru bunicilor nostri, dar cu siguranta nu ne vom bucura de un astfel de „salut” de la un coleg sau o prietena. Cel mai adesea, apropo, unii nici macar nu raspund la astfel de mesaje. Si chiar procedeaza corect!

Anunta atunci cand activezi difuzorul

Atunci cand stai cu o prietena si te suna o alta prietena, e mai bine sa preintampini de faptul ca esti cu cineva si ca ai inclus difuzorul. Crede-ma, asta te poate salva de la unele situatii incomode. 

De la Michael Jackson pana la Mariah Carey! Cele mai scumpe 10 videoclipuri din istoria industriei muzicale - VIDEO

Nu suna fara avertisment

In era retelelor sociale, sunetele neasteptate au devenit ceva straniu. In primul rand, poti deranja persoana in cel mai nepotrivit moment, in al doilea rand, multe persoane nu iubesc sa ii telefonezi si prefera mai mult sa discute in chat. In plus, un apel de pe un numar necunoscut se dovedeste adesea a fi un spam si multi nici nu iti vor raspunde. In orice caz, este mai bine sa verifici prealabit daca poti suna si tocmai apoi sa suni. 

Nu eticheta prietenii intr-o fotografie fara permisiunea lor

Da, noi intelegem ca esti ideala in aceasta fotografie, insa nu uita si de altii. Nu cred ca cineva si-ar dori sa vada pe retelele sociale fata lui care nu a iesit deloc bine in imagine. Asa ca, mai bine ar fi sa intrebi inainte de a publica o imagine. Asta se refera si la Insta Story. 

Nu uita sa evaluezi si sa lasi un feedback

Curierii au devenit cei mai buni prieteni ai nostri, iar pe taxi se duce, practic jumatate din salariu. Nu uita ca venitul acestor persoane depinde si de evaluarea ta - pune-i o nota buna (sau chiar poti sa ii lasi bacsis), scrie o recenzie buna, recomanda prietenilor.

Nu mai folosi hashtaguri si emoji cand publici ceva

#Da, #hashtagurile deja nu mai sunt la #moda. Mai ales daca intreaga ta postare e plina de ele. Asta se refera si la emoji, pe care le foloseam cu totii in anul 2007. Scapa de „XD” si de tot ce tine de el.

Girls, este pentru voi! Cand se va lansa partea a treia a filmului „365 Days”. Anuntul a fost facut de Michele Morrone - FOTO/VIDEO

Nu folosi multe semne de exclamare intr-o conversatie

Caci, de altfel, interlocutorul va avea senzatia ca strigi la el... Si nu e prea placut.

Nu sta cu nasul in telefon atunci cand esti intr-o companie

Mai lasa Instagramul si TikTokul. Majoritatea persoanelor nu suporta sa vada cum cineva sta cu nasul in telefon in fata lor. O exceptie poate fi atunci cand intr-adevar apare o situatie urgenta. 

Activeaza modul silentios atunci cand te afli intr-un loc public

Aici ne referim la oficiul in care lucrezi, universitate si alte spatii de tip inchis, in care sunetul se va raspandi cu viteza luminii si zgomotul ii va irita pe toti cei prezenti. 

Nu manca tot timpul cand esti la o petrecere

Evenimente, petreceri si fourchette - toate acestea sunt organizate in primul rand pentru a discuta, pentru a face cunostinte noi, asa ca, sa petreci tot timpul langa masa cu gustari este o idee proasta. 

Ai grija de copii atunci cand te afli in locuri publice

Aici este inclus, apropo, si transportul public, si avionul (in special acesta). Regula principala este ca copiii sa nu provoace disconfort celor din jur cu galagia lor, cu alergatul sau adresarea intrebarilor fara sens unor oameni necunoscuti. 

Asa nu ai mai vazut-o! Kate Middleton a imbracat o uniforma militara. Vezi cum a aparut ducesa de Cambrige de Ziua Fortelor Armate - FOTO

Nu forta usa automobilului

Nimeni nu iti va face observatie, insa cred ca nu este foarte placut sa auzi cum cineva iti inchide cu putere usa automobilului. Incearca sa fii mai atenta - nu este atat de greu. 

Nu expedia mesaje vocale foarte lungi

Sau macar preintampina persoana cu care vorbesti ca o asteapta o istorie luna si foarte importanta. Dar si sa expediezi sute de mesaje vocale care dureaza cate o secunda fiecare tot nu ar fi binevenit. 

Articole din aceeasi categorie