25.03.2021
Interzis minorilor! 10 cele mai controversate scene erotice din filme. De necrezut, dar unele protagoniste chiar au fost violate

In timpc ce Kristina Asmus este criticata pentru aparitia ei in scenele mai sexy ca niciodata in filmul „Text”, iar presa rusa mediatizeaza acest subiect cu maxima intensitate, putem mentiona faptul ca scenele erotice din peliculele cinematografice sunt inca dinainte ca Asmus sa-si inceapa cariera de actrita. Unele scene ale vedetelor erau atat de controversate, incat au fost interzise spre difuzare, iar cariera celor care jucau rolurile respective era in pericol. Mai jos vei putea vedea cateva exemple cu astfel de situatii.

„Ultimul tango la Paris” 1972

Multi considera ca scenele cu actori dezgoliti au aparut recent, apia prin anii `90, dar daca te ghidezi si tu dupa acest principiu, vei ramane suprins. In lumea filmelor, ipostazele senzuale cu actori au aparut demult, insa au inceput sa fie mediatizate abia prin anii `70. 
Cand „a devenit posibil”, adevaratii maestri au inceput sa dezbrace vedetele de pe micile ecrane. Geniul Bernardo Bertolucci a fost printre primii si, in acelasi timp, vinovatul celui mai mare scandal din istoria cinematografiei de la acea vreme. Conform scenariului, personajul al carui rol il juca Marlon Brando, trebuia sa violeze o fata, care era interpretata de Maria Schneider. In general, scena trebuia sa contina o partida de sex anal, impotriva vointei protagonistei, iar pentru ca totul sa para cat se poate de real, regizorul a decis... sa nu-i spuna actritei despre cum se vor intampla lucrurile. Deci daca vorbim direct, Schneider a fost intr-adevar violata in fata camerelor de filmat. Aceasta veste s-a raspandit imediat in mass-media, iar actrita socata a cerut ca Bertolucci si Marlon Brando sa fie pedepsiti cu inchisoare. Totul s-a rezolvat insa mai rapid decat si-ar fi imaginat cineva: s-a dovedit ca scena era inregistrata in scenariu, dar fara detalii, astfel incat Maria, umilita si insultata, a fost informata de planurile care s-au facut cu referire la corpul ei. Mai mult, dupa cum a spus mai tarziu regizorul, actul sexual a fost simulat, ceea ce nu i-a permis actritei sa primeasca castig de cauza in instanta.

„Caligula” 1979

Dupa ce s-a aflat ca sunt permise scenele erotice in filme, regizorii peliculelor pentru adulti au inceput imediat sa adauge cadre dintre cele mai lipsite de inocenta. Asadar, legenda cinematografiei erotice Tinto Brass din „Caligula” intentiona sa filmeze multe scene cu sex, dar in mod clar nu stia la ce ar putea duce acest lucru. Producatorul filmului (si in acelasi timp proprietarul revistei „Penthouse”) Bob Guccione a insistat asupra faptului ca actorii celebri din cadru vor efectua actul sexual cu adevarat, ci nu doar il vor mima. Drept urmare, acest lucru a dus la un conflict si la plecarea din proiect a lui Brass, iar rolul a fost jucat chiar de producator. Atunci a izbucnit scandalul. Esenta pretentiilor venite din partea actritei era in continuare aceeasi: nimeni nu i-a informat ca va trebui sa faca sex real. Unii au semnat contracte inainte de a incepe sa se gandeasca la consecinte, asa ca au fost fortati sa participe la filmari. Intr-un anumit sens, a fost „norocoasa” doar Anneca Di Lorenzo, care a reusit chiar sa-l dea in judecata pe Guccione pentru despagubiri. Dar, in cele din urma, a cazut intr-o depresie teribila si si-a incheiat cariera, ca multi alti participanti la filmari. Cea mai mare ironie a fost ca aceeasi Maria Schneider a revendicat rolul in blockbuster-ul scandalos, dar a parasit proiectul la timp, asa ca a scapat de al doilea potential viol din timpul filmarilor.

„Ultima ispita a lui Isus” 1988

Cand explozia corpurilor goale de pe marile ecrane s-a diminuat, regizorii legendari au inceput incet sa experimenteze subiecte care erau candva tabu. Unul dintre cele mai riscante experimente a fost intreprins de Martin Scorsese in filmul sau senzational despre viata lui Iisus Hristos. Mantuitorul din imagine este descris ca o persoana din punctul de vedere al emotiilor si sentimentelor familiare tuturor, inclusiv atractiei. Intr-o scena, Isus face dragoste cu Maria Magdalena. Nu te grabi sa judeci, pentru ca totul se intampla doar in imaginatie, asa ca, din punct de vedere al teologiei, totul este in ordine, Hristos insusi a ramas „nepatat”. Dar acest lucru nu i-a oprit pe critici sa atace regizorul si sa saboteze productia. Mai tarziu, Scorsese a primit iertare personala pentru libertatea regizorului direct de la Papa, la o intalnire cu pontiful. Desi Marty a avut intotdeauna o relatie ambigua cu religia.

„Instinct primar” 1992

Merita sa vorbim despre acest thriller senzational de Paul Verhoeven? Toata lumea stie de ce filmul a iesit scandalos si pentru ce anume a devenit faimos: scena legendara cu Sharon Stone, care si-a aratat corpul, fiind deja o actrita celebra si respectata. Toti cei interesati de cinema (sau de vedete nud) au vazut aceste fotografii cel putin o data in viata lor, dar putini stiu ca Sharon a fost socata de montarea finala a imaginilor si nu a planificat o astfel de nuditate excesiva. Problema este ca Stone nu s-a gandit la unghiul din care a fost filmat cadrul, asa ca nu si-a putut imagina ca, printr-o singura miscare, a oferit filmului un statut scandalos. Mai tarziu, vedeta a spus ca, atunci cand a vazut versiunea finala a scenei, Paul a fost langa ea si chiar l-a lovit. Cu toate acestea, furia ei s-a schimbat in cele din urma in mila si a recunoscut ca i-a fost chiar recunoscatoare lui Verhoeven pentru curaj. Interesant este faptul ca controversa asupra acestei scene a dus la faptul ca chiar si feministele s-au impartit in doua tabere: de exemplu, celebrul critic Camilla Paglia a numit „Instinctul primar” una dintre cele mai mari aparitii ale unei femei pe ecran, in timp ce alte doamne, dimpotriva, au considerat imaginea apogeul sexismului.

Dezvaluiri socante ale Irenei Boclinca. De ce a divortat de fostul ei sot: “Imi dadea cu virgula anumite lucruri pe plan sexual. II placeau si barbatii” - VIDEO

„Ireversibil” 2002

O alta scena legendara, care, totusi, este mai mult un model de frica si durere decat erotism, este violul Monicai Bellucci. Un episod de noua minute al celui mai dur viol al uneia dintre cele mai frumoase femei din istorie a socat nu numai telespectatorii obisnuiti, ci chiar si criticii sofisticati de la Cannes. „Vazandu-i pe distribuitori parasind sala de groaza, am experimentat un adevarat orgasm!” - a declarat sotul entuziast al lui Bellucci, Vincent Cassel, care a jucat rolul razbunatorului pentru onoarea profanata a victimei. Unul dintre cele mai frumoase cupluri din istoria cinematografiei a supravietuit miraculos provocarii nebunului si genialului regizor francez Gaspard Noe. Cele mai importante detalii ale filmului „Ireversibil” au inceput sa apara dupa premiera. In primul rand, nu au existat dubluri de cascadorie implicate in filmare, asa ca Monica a trecut ea insasi prin sase capturi de violenta sexuala. In al doilea rand, pentru ca razbunarea lui Cassel sa para realista, i s-a aratat acest moment inainte de a filma scena crimei presupusului violator. Deci, poate, acesta este cel mai sufletist si realist film pe aceasta tema.

„Visatorii” 2003

La 30 de ani de la scandalosul „Tango la Paris”, regizorul italian a decis sa socheze din nou publicul. Pentru efectul dorit, el a ales componentele ideale: situatia politica de protest din 1968, tineri actori frumosi si sexy si, cel mai important, teme sexuale - relatii in trei, atractie pentru un student strain si chiar incest. Bernardo, aflat deja in statutul de regizor legendar, a creat o imagine nu atat de provocatoare cat de culta pentru o intreaga generatie. Nu a scos in evidenta dragostea frate-sora, lasand tema incestului doar o presupunere, precum si decupand mai multe scene de relatii homosexuale intre Michael Pitt si Louis Garrel, maestrul a reusit, intr-un mod de neinteles, sa pastreze tangenta dintre o poveste frumoasa cu scene de dragoste si erotica de-a dreptul vulgara. In plus, minunata Eva Green, gratie „Visatorilor”, nu a intrat in categoria celor dispusi la tot felul de nuditate de dragul rolului, ci in clubul actritelor frumoase si senzuale care au avut norocul sa lucreze cu un geniu, desi nu intotdeauna imbracata. Dar, bineinteles, filmul nu a scapat de un val de critici si dintr-o data a fost pe tema politicii si a viziunii asupra lumii a personajelor: nu tuturor europenilor le-a placut atitudinea lui Bertolucci fata de un subiect atat de complex precum protestele si pozitia sociala, care in film a disparut din cauza accentului pus asupra dramelor personale ale actorilor.

„Brown Bunny” 2003

Unele scene de pat sunt dificil de gandit analitic. Aceasta problema se refera la legendarul film „Brown Rabbit” de Vincent Gallo, care insusi a jucat rolul principal. Elementul principal pentru care filmul a devenit celebru este participarea celebrei actrite Chloe Sevigny la scena cu sexul oral, care a fost cat se poate de reala, care a durat zece minute si a avut si un final. Totul ar fi in regula, dar regizorul filmului si-a promovat foarte increzator si indraznet creatia la fel de mult ca principalul program competitional al Festivalului de Film de la Cannes. „Cel mai prost film din istoria Cannes” nu este cea mai buna recenzie, ba chiar verdictul emis de celebrul critic Roger Ebert l-a suparat pe Vince atat de mult incat si-a cerut scuze de pe scena si chiar a jurat sa nu mai regizeze vreun film. Intr-adevar, ceva nu a mers cum trebuie si un an mai tarziu a lansat un nou film, desi fara scene atat de scandaloase. Chloe insasi a recunoscut in repetate randuri ca, in ciuda tuturor lucrurilor negative, este mandra de participarea sa la proiect si, in special, de legendarul ei act sexual oral.

„Adele” 2013

S-ar parea ca nimic nu ar mai putea surprinde spectatorul in 2013, mai ales daca vorbim despre un film despre dragostea a doua tinere lesbiene. Dar Viata lui Adele a socat si a impresionat. Dupa ce a primit premiul principal al aceluiasi Festival de Film de la Cannes, filmul a primit carte alba de inchiriat in majoritatea tarilor lumii (mai putin in cele care au o atitudine mai radicala fata de persoanele LGBT), dar oamenii se pare ca nu erau pregatiti pentru asa ceva, astfel incat ei veneau la film, dar multi dintre ei paraseau sala chiar la prima scena erotica. Sase minute de sex intre doua fete cu toate detaliile posibile - viata nu le-a pregatit pe multe pentru asta. Drept urmare, imaginea a devenit un cult pentru comunitatea LGBT - ca exemplu al senzualitatii si frumusetii iubirii intr-un cuplu cu doua persoane de acelasi sex.

„Nymphomaniac” 2013

Lars von Trier a fost intotdeauna asociat cu cuvantul „provocare”. Imagini infricosatoare ale „Antihristului”, declaratii odioase despre Hitler, femei si homosexuali, cele mai incomode imagini si, desigur, mult sex in toate ipostazele posibile - publicul a fost obisnuit demult cu toate acestea, tratandu-l pe Lars ca pe un geniu sau un nebun urban. Dar intr-o zi a decis sa creeze faca „Nymphomaniac”. Era vechiul sau vis - sa faca porno pentru marile ecrane. Pentru a realiza acest lucru, el a angajat o intreaga echipa de vedete, in al carei contract a fost clar descris: vor exista o multime de scene erotice, reale si fara dublori. Drept urmare, toate cele mai sincere si fierbinti scene au fost realizate fara actori porno invitati special pentru acele cadre, cu exceptia unui singur moment: sexul personajului Charlotte Gainsbourg cu doi migranti cu pielea intunecata. La urma urmei, acest episod nu a fost jucat chiar de actrita, desi aceasta a acceptat si penetrarea dubla - totul in numele artei!

Si-a abandonat cariera de ofiter de politie, iar acum face o avere pozand sexy pentru o platforma dedicata adultilor

„Love” 2015

Si inca un „take” in topul nostru: Gaspard Noe isi datoreaza a doua aparitie in aceasta lista, filmului „Love”. Desi ar fi mai corect sa numim pelicula „Sex”: expertii au calculat ca 70% din film consta in relatii sexuale. Desigur, nu mimat, ci trait cu adevarat de actori. Daca credeti ca in 2015 era imposibil ca spectatorul sa fie uimit de o scena cu sex, atunci iata dovada ca nu a fost asa. Filmul a fost rulat, inclusiv in 3D, asa ca este putin probabil ca cei care au mers la premiera purtand ochelari speciali sa paraseasca sesiunea la fel si fara traume psihologice, deoarece acolo ii asteptau imagini cu ejaculari ale penisului unui barbat direct in camera (ne pare rau pentru fetele din public).

Articole din aceeasi categorie