A acceptat invitatia unui prieten de a preda educatia muzicala intr-o suburbie a capitalei, iar de atunci, Dana Marchitan se imparte intre concerte, evenimente, scoala sa de canto si activitatea didactica.
„Am inteles ca este mare problema la capitolul profesori de educatie muzicala. Eu probabil sunt asa de talentata ca m-au invitat aici. Sunt bucuroasa ca am asa o experienta in viata. Eu sunt omul care alearga dupa experiente diferite, interesante”, a povestit artista.
Munca cu copiii este pe cat de interesanta, pe atat de solicitanta: „Este complicat, sunt provocari. Chiar saptamana trecuta am avut lacrimi din cauza la ce situatie m-au adus. Eu sunt asa, mai buna, dar copilasii daca nu ii tii in frau se urca un pic in cap. Vreau sa va spun ca mi se da foarte bine lucrul cu copiii in general. Doamne fereste de vreo pandemie, eu de lucru am”.
Incearca sa le ofere elevilor altfel de lectii, astfel incat sa le capteze atentia si sa-i faca sa indrageasca de mici muzica. „Eu sunt exigenta. Aici noi avem calificative, nu sunt note. Cer de la ei, dar si le ofer lectii un pic altfel. Un pic de canto, un pic de dictie”, a explicat Marchitan.
„Lectiile de educatia muzicala sunt minunate mai ales cu doamna Dana. Este un profesor care nu se supara cand nu facem tema pentru acasa”, a spus o eleva de-a Danei Marchitan.
„Ea foarte calm vorbeste cu toti copii din clasa. Cu ea orele sunt foarte vesele si rapide”, a spus o alta eleva.
Pe langa pregatirea didactica, profesorul trebuie sa fie si un bun psiholog, spune Dana: „Am avut aproape batai intre ei. Atunci tu trebuie sa fii un fel de psiholog, un fel de arbitru”.
Acum profesoara, Dana isi aminteste ca in anii de scoala nu era tocmai fanul studiilor. „Mie nu imi placea sa studiez. Mie imi era drag tot ce era exta. La scoala mergeam ca trebuie, dar invatam pe 8,9,10”, a povestit Marchitan.