09.05.2022
Intalnire de gradul 3 in Ucraina! Jill Biden a riscat s-o vada pe sotia lui Volodimir Zelenski

De Ziua Mamei, Prima Doamna a Americii s-a intalnit cu Olena Zelenskaya in Ucraina, la granita cu Slovacia.

Dupa cele aproape 24 de ore petrecute in Romania, sotia presedintelui american Joe Biden si-a continuat periplul est-european in Slovacia, de unde a trecut granita in Ucraina - punctand o vizita neplanificata sau, cel putin, necomunicata in mod oficial.

Jill Biden a considerat ca merita sa riste sa puncteze aceasta intalnire cu sotia presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, intr-un context in care fiecare gest al Casei Albe catre aceasta tara lovita de forta furibunda a armatei ruse are o anumita greutate, fiind privit ca un sprijin incomensurabil si, totodata, tactic.

Anuntata aproape in ultimul moment de intentia Primei Doamne a Americii, din ratiuni de siguranta, Olena Zelenska s-a deplasat la Uzgorod, un oras aflat foarte aproape de granita dintre Slovacia si Ucraina. Practic, aceasta a fost prima data cand Prima Doamna a Ucrainei a parasit Kievul si s-a aratat in public, dupa izbucnirea conflictului cu Rusia, pe 24 februarie.

Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (3) jpg

Imbracata intr-un costum cu pantalon, bleumarin in dungi, cu tricou alb si incaltaminte sport, Olena Zelenskaya a primit-o pe Jill Biden intr-o scoala devenita adapost de refugiati.

De la Ninja Warrior, pe scena Romanii au talent! Moldoveanul Andrei Ciobanu si band-ul sau au ridicat publicul in picioare: “Voi sunati tipla!

Desi se vedea ca tinuta ei e mult mai lejera decat cea de la Bucuresti, sotia presedintelui Americii a pastrat totusi o nota chic prin acea rochie verde inflorata, menita sa aduca un plus de optimism intr-o zi in care America sarbatorea Ziua Mamei. De altfel, asta a si vrut sa transmita prin prezenta sa in Ucraina. 

„Am vrut sa vin aici de Ziua Mamei (sarbatorita in SUA in a doua duminica a lunii mai, n.r.). Am considerat ca este important sa aratam poporului ucrainean ca acest razboi trebuie sa se opreasca si ca acest razboi a fost brutal si ca poporul american este alaturi de poporul Ucrainei”, le-a spus Jill Biden jurnalistilor inainte de inceperea unei intalniri cu usile inchise intre cele doua prime doamne.

 

Articole din aceeasi categorie