30.08.2022
Ingrid Bergman si alte actrite de la Hollywood a caror frumusete era incredibila - FOTO

Pe 29 august, renumita Ingrid Bergman isi sarbatorea ziua sa de nastere. Si, cu aceasta ocazie, noi iti povestim detalii despre viata sa, dar si despre viata colegelor sale talentate din aceeasi industrie. 

Katharine Hepburn

Katharine Hepburn poate fi numita o legenda a Hollywood-ului din secolul trecut. Actrita a crescut intr-o familie numeroasa si isi ajuta mereu parintii cu tot ce putea. La scoala ea nu se intelegea bine cu colegii sai, era foarte timida si tacuta. Mai tarziu, ea a fost admisa la universitate, insa nu si-a finisat studiile, caci a decis sa se dedice scenei. Adevarat ca, la inceput, Hepburn juca doar roluri nesemnificative si toate proiectele in care participa nu au avut mare succes. 

Sarbatoare in familia bloggeritei Ana Irina! Vezi ce petrecere de neuitat a avut fata acesteia, Crina - FOTO/VIDEO

Fata insa nu renunta - ea a cucerit Broadway-ul, iar cativa ani mai tarziu, si Hollywood-ul. Si, in ciuda popularitatii sale globale, nu toate proiectele in care ea a participat au devenit foarte populare. In ciuda acestui fapt, actrita si-a dedicat restul vietii cinematografiei. Nu e de mirare ca a primit de patru ori un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita.

Elizabeth Taylor

Elizabeth a inceput sa joace in filme la sfatul mamei sale si, de la inceput, criticii cinematografici se atarnau cu indiferenta fata de ea si de munca sa. Insa, participarea lui Taylor in drama „A place in the sun” a schimbat totul. Un alt rol renumit al Elizabethei a fost Cleopatra - dupa aparitia filmului, fetele din intreaga lume au inceput sa-si faca machiaj asemanator cu cel al actritei. 

In anii 50' si 60', Elizabeth a devenit o adevarata vedeta de la Hollywood - a primit de trei ori premiul Oscar si a devenit una dintre cele mai bine platite actrite ale timpului nostru. Pasiunea principala a actritei erau barbatii (a fost casatorita de opt ori) si bijuteriile. 

Lauren Bacall

Lauren si-a inceput cariera lucrand in calitate de model, desi ei insasi niciodata nu i-a placut aspectul sau. I se parea ca sprancenele sale sunt prea groase, iar dintii prea strambi. Blonda a fost invitata sa joace intr-un film cand avea 19 ani. Anii 50' au fost anii sai de aur - Lauren a jucat alaturi de Marilyn Monroe in filmul „How to Marry a Millionaire”. Apropo, ea a fost casatorita de doua ori. Primul sau sot a fost Humphrey Bogart, castigatorul premiului Oscar, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare. Dupa moartea sa, Bacall s-a logodit cu Frank Sinatra, insa cuplul nu a ajuns in fata altarului. Al doilea sot al vedetei a fost Jason Robards. 

Cat de mult s-au schimbat! Vezi cum arata acum actritele din serialul popularal anilor 2000, „Papiny Dochki” - FOTO

Dupa zece ani in industria cinematografica, actrita s-a concentrat pe teatru si a devenit de doua ori castigatoarea premiului Tony. La sfarsitul secolului trecut, Lauren, care avea deja 70 de ani, a revenit pe platourile de filmare. In 1996, a primit „Globul de Aur” pentru rolul secundar din „The Mirror Has Two Faces”, iar in 2009 a primit premiul Oscar, ca recunoastere pentru realizarile sale remarcabile. Apropo, Lauren a devenit prototipul Jessicai Rabbit, iubita lui Roger Rabbit. 

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman s-a nascut la Stockholm si pana la 13 ani, fata a ramas orfana. Raposatul ei tata a fost fotograf si, din copilarie, i-a insuflat fetei dragostea pentru arta. Dupa evenimentele tragice, actoria a fost ceea ce a salvat-o. La varsta de 18 ani, Ingrid a fost admisa la Teatrul Dramatic Regal. Intr-o perioada scurta, ea a reusit sa apara in mai multe filme suedeze si, intr-un moment a primit ofera de a se muta la Hollywood. Cel mai popular proiect din cariera sa cinematografica a fost „Casablanca”, desi insasi Ingrid a mentionat ca nu i-a placut atat de mult cum a jucat in acest fillm. 

Vedeta a fost cu adevarat o creatoare de tentinte. De exemplu, pentru filmul „For Who the Bell Tolls” ea s-a frezat scurt si aceasta coafura imediat a devenit populara. Vedeta inca din tinerete a fost casatorita cu medicul Peter Lindstrom, insa acest o controla des si era foarte gelos. Actrita a fost salvata din aceasta relatie toxica de regizorul italian Roberto Rossellini, insa publicul nu a acceptat relatia lor. 

Grace Kelly

Grace Kelly a fost considerata una dintre cele mai frumoase fete ale secolului trecut, dar pe langa frumusete, ea era si foarte talentata. Aceasta s-a filmat intr-o duzina de filme, toate de succes. Actrita a reusit sa obtina un premiul Oscar si a lucrat alaturi de Alfred Hitchcock in mai multe filme. 

Pe platoul de filmare, ea l-a cunoscut pe Rainier III, Printul de Monaco. Atunci tanara era intr-o relatie cu Jean-Pierre Aumont si, de dragul Printului, ea s-a despartit de actor. Aceasta a fost nevoita sa-si paraseasca activitatea sa din domeniul cinematografiei, insa chiar si asa ea mereu a fost in centrul atentiei - tinerele ii repetau tinutele, coafura si visau sa fie ca ea. 

Sophia Loren

La 14 ani, Sophia a castigat primul sau concurs de frumusete, desi in Italia toti o socoteau foarte slaba si inalta. Pe atunci nimeni nu stia ca aceasta tanara va deveni un adevarat simbol al frumusetei. Cand viitoarea actrita a participat intr-un alt concurs, viitorul ei sot si producator, Carlo Ponti, a atras atentia asupra ei. 

Mereu campioana! Madonna a stabilit un nou record. Vezi despre ce este vorba

El a fost cel care a inceput sa o promoveze pe Sophie in industria cinematografica, iar filmul „Gold of Napoli” din 1954 a devenit o adevarata descoperire pentru toti. Vedeta a fost favorita regizorului Vittorio de Sica si si-a castigat faima mondiala datorita proiectelor sale. Trei ani mai tarziu, Sophie va incepe sa joace la Hollywood si de-a lungul carierei sale va lucra alaturi de multi profesionisti eminenti. 

Articole din aceeasi categorie