29.07.2020
Inca un presedinte de tara - infectat cu COVID-19. Cum se simte politicianul

Presedintele statului Belarus, Aleksandr Lukasenko, in varsa de 65 de ani, a suferit de noul tip de coronavirus.

Potrivit agentiei de stiri BELTA, politicianul a anuntat ieri, ca a fost infectat cu COVID-19, dar s-a vindecat fara sa fi avut vreun simptom.

„Astazi va intalniti cu un om care a reusit sa supravietuiasca coronavirusului pe picioare. Doctorii au ajuns ieri la aceasta concluzie. Asimptomatic", a declarat Lukasenko in cadrul unei intalniri cu responsabili militari, scrie Agerpres.ro.

In Belarus nu au fost intreprinse niciun fel de masuri de impiedicare a raspandirii pandemiei de COVID-19. Mai mult decat atat, Lukasenko ii indemna pe oameni sa munceasca si sa recurga la metode alternative de protectie. 

„Trebuie doar sa lucrati. Mai ales, la ora actuala, in sate. Este placut sa privesti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeste despre virus”, a declarat politicianul in timpul unei reuniuni a guvernului, in martie.

Modul in care presedintele tarii a gestionat pandemia de COVID-19 a declansat nemultumiri in randul populatiei si proteste impotriva lui Lukasenko inaintea alegerilor de pe 9 august, noteaza Reuters.

Conform Ministerului Sanatatii,  pana ieri, in Belarus, o tara de 9,5 milioane de locuitori, au fost inregistrate 67.366 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 543 au fost letale.

Surse foto: Google.com
 

Articole din aceeasi categorie