05.07.2023
Impresionanta donatie de 200 milioane de dolari. Leonardo DiCaprio si Jeff Bezos isi unesc fortele

Actorul si miliardarul si-au propus sa faca ceva concret pentru salvarea uneia dintre cele mai importante paduri ale lumii: jungla amazoniana.

Leonardo DiCaprio si Jeff Bezos isi unesc fortele pentru o cauza buna. Starul de la Hollywood si omul de afaceri de succes doneaza impreuna 200 de milioane de dolari in Provocarea ”Protect Our Planet”, creata pentru a proteja padurea tropicala amazoniana de defrisari.

Organizatia non-profit a actorului ”Re:Wild conservation” si ”Nature Solutions”, parte a Bezos Earth Fund, colaboreaza cu Ministrul Mediului din Brazilia in vederea protejarii zonelor vulnerabile si a teritoriilor indigene ale tarii, cu scopul de a opri defrisarile.

Se doreste apararea a 145 de milioane de acri de padure tropicala, ajutand astfel Brazilia sa faca tranzitia catre o economie verde si sa protejeze drepturile indigenilor si ale pamanturilor lor.

 „Suntem inspirati de obiectivele ambitioase ale Braziliei de protejare a Amazonului, unul dintre cele mai importante locuri pentru fauna salbatica de pe planeta, si suntem incantati sa putem sprijini aceste eforturi prin actiunea intitulata Protejarea planetei noastre”, a spus DiCaprio intr-un comunicat.

Liderul Nature Solutions de la Bezos Earth Fund, Cristian Samper, a explicat: „Amazonul este esential pentru viitorul biodiversitatii globale si al climei si salutam angajamentul presedintelui Lula si al Guvernului Braziliei de a-l proteja”.

Top 3 vedete care se imbraca de la second hand si outlet-uri! Vezi ce au povestit despre asta - FOTO

„Suntem incantati sa sprijinim desemnarea si gestionarea ariilor protejate si a teritoriilor indigene ca parte cheie a strategiei de reducere a defrisarilor, alaturi de noi modele economice de dezvoltare bazate pe conservarea si utilizarea durabila a padurii”, a mai declarat el.

Padurea Amazoniana, cunoscuta si ca Amazonia sau Jungla Amazoniana, este o padure umeda de foioase care acopera cea mai mare parte a bazinului Amazonului. Padurea este situata in partea de nord a Americii de Sud, si se intinde pe teritoriul a 9 tari: Brazilia, Peru, Columbia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Surinam si Guyana Franceza, avand o suprafata de 5,5 milioane de kilometri patrati. Amazonia constituie peste jumatate de paduri tropicale ramase pe Pamant si reprezinta cel mai bogat ecosistem al lumii, cu aproape 390 de miliarde arbori divizati in 16.000 de specii, cu multe specii inca nedescoperite si endemice. 60% din padure se afla pe teritoriul Braziliei, 13% se afla in Peru, 10% se afla in Columbia iar restul este impartita de celelalte sase state. In anul 2008, Padurea Amazoniana a fost candidata pentru cele „7 Noi Minuni ale Naturii”.

Articole din aceeasi categorie