23.09.2022
Imagini fake cu Regina Elisabeta a II-a in tinerete, fabricate de propaganda rusa - VIDEO

Nici in ceasul mortii ei, suverana Marii Britanii n-a scapat de publicitatea negativa facuta de televiziunea Kremlinului, ostila oricarui model occidental.

In timp ce toate televiziunile lumii aveau trimisi la Londra care transmiteau in direct imagini din fata Palatului Buckingham si informatii despre pregatirile care se faceau pentru funeraliile de stat, Kremlinul era preocupat cum sa le spuna rusilor de rand cum ca lumea a scapat de o regina cu veleitati de stapana de sclavi. Raliindu-se, probabil, curentului anti-colonialist care circula zilele acestea in mediul online, cu diverse solicitari publice de iesire din Commonwealth, propaganda rusa a gasit momentul perfect de a lansa in eter cateva imagini care sa puna paie pe foc. Anume, o scena cu Regina Elisabeta a II-a in tinerete care le-ar arunca mancare pe jos copiilor infometati din Africa.

Sa fii mama este o placere, dar si o provocare! Interpreta Gloria Gorceag a recunoscut ca ii lipseste uneori timpul petrecut cu ea insasi: „Mi-as dori foarte mult sa merg la teatru, la film, la o cina cu sotul” - VIDEO

De buna seama, televiziunea rusa a folosit imagini fabricate, denigratoare la adresa Casei Regale britanice, care sa-i convinga pe rusi ca modelul monarhiei este unul gresit, ca englezii au o atitudine superioara, de stapani si ca lumea nu a pierdut nimic prin moartea Elisabetei a II-a, ba chiar a scapat de o tirana. Iar jurnalista rusa Olga Skabaeva, loiala Kremlinului, era chiar foarte convingatoare in discursul sau: „Pentru a intelege cum era [regina] Elisabeta, aceasta filmare o arata cum era in anii cand era mai tanara. Asa le dadea ea mancare copiilor inrobiti in Africa. Uitati-va doar la acea bunatate, de parca erau animale intr-o gradina zoologica. Aceasta inregistrare video este reprezentativa pentru modul in care Occidentul si anglo-saxonii se comporta fata de tot restul lumii”, spune Skabaeva, supranumita „papusa de fier” a presedintelui Vladimir Putin.

Povestea acelor imagini defaimatoare a fost, insa, repede depistata de jurnalistii americani, care au descoperit ca filmarea are la baza o inregistrare datand din anii 1899-1900, adica cu mai bine de doua decenii inainte ca Regina Elisabeta a II-a sa se nasca (1926).

Articole din aceeasi categorie