13.06.2023
Fuego - primul roman care a primit distinctia Ordinul de Onoare in Republica Moldova! „ Sunt mandru ca sunt iubit in Basarabia, ca am peste 20 de ani de cand cant aici si de cand sufletul meu rezoneaza cu publicul moldovean” - FOTO

Interpretul roman, Fuego a aniversat 30 de ani de cariera artistica, in cadrul unui concert. Paul Surugiu a cantat alaturi de artisti consacrati de la noi pentru publicul numeros - Nelly Ciobanu, Paula Seling, Anisoara Puica, Akord, Maria Stoianov, Yan Raiburg si Gabriel Nebunu. Cu aceasta ocazie, artistul a primit din partea Primariei Municipiul Chisinau „Ordinul de Onoare” pentru merite deosebite in plan cultural si pentru cariera de 30 de ani.

Paul Surugiu - Fuego este primul artist roman care a primit aceasta distinctie onorifica, ce se acorda personalitatilor remarcabile care contribuie la promovarea valorilor nationale ale Republicii Moldova si ale Chisinaului.

Pe pagina sa de Facebook, Paul Surugiu, a scris un mesaj de multumire: „M-am bucurat sa celebrez cei 30 de ani de cariera artistica alaturi de publicul basarabean, duminica seara, la Teatrul Verde! Sunt onorat sa stiu ca oamenii au venit sa ma vada si sa-mi asculte muzica! Totodata, am fost placut surprins sa primesc, din partea Primariei Municipiului Chisinau „Ordinul de Onoare” pentru merite culturale”.

Creste un barbat adevarat! Vezi ce surpriza i-a organizat fiul Svetlanei Sainsus, de ziua ei - VIDEO

De asemenea, artistul a marturisit ca iubeste Chisinaul si are multi prieteni, dar si amintiri care il leaga de Republica Moldova: „E mare lucru sa stii ca munca ta e rasplatita si astfel! Iubesc Chisinaul, iubesc Moldova, publicul de aici si am nenumarate amintiri! Cred ca spatiul acesta frate cu noi are nenumarate valori si eu sunt mandru ca sunt iubit in Basarabia, ca am peste 20 de ani de cand cant aici si de cand sufletul meu rezoneaza cu publicul moldovean, realizand aici numeroase lucruri memorabile, de la toate proiectele mele, la legatura cu marii poeti Grigore Vieru si Nicolae Dabija! Promit ca voi reveni cu drag la Chisinau, respectand cu sfintenie dragostea pentru acest oras si pentru oamenii sai, care m-au rasplatit mereu cu emotii, aplauze si impliniri”.

Paul Surugiu-Fuego este si „Artist al Poporului Republicii Moldova”, distinctie pe care a primit-o prin ordin prezidential, in anul 2012, din partea Presedentiei Republicii Moldova, la resedinta de stat, cu onoruri militare! 

Articole din aceeasi categorie