26.02.2022
Fratii Klitschko, fosti campioni mondiali la box, s-au inarmat si au iesit in strada: „Nu exista alta varianta!” - VIDEO

Celebrii pugilisti ucraineni s-au alaturat voluntar trupelor militare si-si risca viata pentru apararea Kievului.

Retrasi din activitatea competitionala, fratii Vitali si Vladimir Klitschko, fosti campioni mondiali la box, la categoria grea, s-au mobilizat in fata inamicului rus si vor sa dea si un exemplu celorlalti compatrioti, chemati peste noapte la arme.

Pentru cei care nu au auzit despre Vitali Klitschko decat ca sportiv emerit, aflati ca, dupa ce a parasit lumea boxului, s-a lansat in politica si a devenit liderul Aliantei Democratice Ucrainene pentru Reforme, in 2010, si Deputat in Parlamentul Ucrainei, in 2012. In 2014, el a fost ales si primar al capitalei Kiev, acum fiind la al treilea mandat consecutiv. Este, deci, de inteles implicarea sa activa in apararea ucraineana in fata valului invaziei rusesti, dar imaginea in care apare imbracat in haina militara si tinand in mana o mitraliera nu e tocmai postura in care te-astepti sa vezi un fost campion.

„Nu am alta varianta, trebuie sa fac asta. Voi lupta! Cred in Ucraina, cred in tara si oamenii mei”, a spus Vitali Klitschko, potrivit "The Guardian".

Nu razboiului! Pasha Parfeni nu este indiferent fata de Ucraina si a iesit in strada alaturi de mai multi oameni: „N-am putut nici sa lucram, nici sa ne odihnim.” - VIDEO

Fratii Klitschko, al caror tata a fost ofiter in armata, au inregistrat impreuna un mesaj dupa atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei: „Ne adresam tuturor partenerilor internationali sa constientizeze aceasta tragedie care se intampla acum in Ucraina si acest razboi fara sens care nu va avea niciun castigator, cu totii vom pierde.Trebuie sa stam uniti in fata agresiunii Rusiei. Nu permiteti ca agresiunea sa continue in Ucraina, nu permiteti ca agresiunea sa se intample in Europa sau in lume”.

Articole din aceeasi categorie