25.01.2021
Frances Spencer, mama Printesei Diana, imagine rara din tinerete. Cum arata cand s-a maritat prima oara

Printesa Diana a imprumutat din trasaturile fizice ale mamei sale, Frances Spencer, femeia care si-a parasit familia pentru un alt barbat. Doua decenii mai tarziu avea sa fie si ea parasita de sot, pentru o femeie mai tanara.

Citeste si :  Ziua Tatianei! Vedetele din showbizul moldovenesc, care poarta acest nume

Fratele mai mic al Printesei Diana a facut public un portret al mamei lor in tinerete, dezvaluind chipul unei tinere care priveste cu emotie spre un viitor necunoscut. Frances Roche (numele de fata) avea 18 ani cand s-a casatorit cu John Spencer, Viconte Althorp, in Westminster Abbey, la 1 iunie 1954. Atunci a fost cea mai tanara fata care pasea in celebra abatie in ultimii 50 de ani.

Portetul, realizat in ulei in primul an de mariaj, ne lamureste de unde a preluat Lady Di trasaturile fine care i-au ramas pe chip toata viata.

„Mama mea, la ceea ce ar fi fost cea de 85-a ei aniversare. S-a nascut la Sandringham, Norfolk, chiar in ziua in care Regele George al V-lea a murit – in aceeasi parohie. Ea a murit la 3 zile dupa aniversarea a 50 de ani de la nunta cu tata meu”, a dezvaluit pe Instagram Charles Spencer, fratele mai mic al Printesei Diana.

Si-a parasit copiii pentru un alt barbat

Mariajul cu John Spencer nu a durat decat pana in 1966, cand cei doi au decis sa se desparta. Frances Spencer, care avea 5 copii cu sotul ei, si-a abandonat familia pentru a trai cu alt barbat. Printesa Diana avea doar 5 ani cand parintii ei s-au despartit si a resimtit din plin lipsa mamei. Charles Spencer a dezvaluit cum s-a simtit Lady Di dupa divortul parintilor.

In mai 1969, Frances Spencer s-a recasatorit, cu barbatul pentru care si-a lasat familia, Peter Shand Kydd. Acest mariaj a costat-o custodia copiilor ei. Mai mult, nu i-a adus fericirea pe care o cautase, fiindca noul ei sot a parasit-o in 1988 pentru o femeie mai tanara.

Lady Di, relatie tensionata cu mama ei

Printesa Diana si mama ei au avut mai mereu o relatie tensionata. Desi au recuperat mult din timpul pierdut dupa ruperea familiei lor, cele doua au ajuns din nou la cutite dupa ce Diana a decis sa se marite cu Charles, Printul de Wales. Frances Shand Kydd i-a intors spatele fiicei ei, motivand ca face o greseala mare.

Relatiile s-au indulcit cand Diana i-a adus pe lume pe William si pe Harry, insa s-au racit iar cand printesa a inceput sa duca, asemeni sotului ei, o viata paralela.

Dupa anuntul divortului fiicei ei, Frances Shand Kydd a acordat un interviu taios in revista Hello. Atunci declara ca se bucura ca Lady Di a pierdut titlul de Alteta Regala. Mai mult, si-a jignit fiica in timpul unor convorbiri telefonice facute publice de fostul majordom al printesei.

Din acel moment, Lady Di a dezvaluit unor apropiati ca nu va mai vorbi niciodata cu mama ei. Printesa Diana a dus in mormant aceasta relatie rece cu mama ei, careia nu i-a mai vorbit niciodata. Diana a murit la 31 august 1997, in urma cumplitului accident de la Paris.

Frances Shand Kydd a murit la 3 iunie 2004, la varsta de 68 de ani, dupa mai multi ani de suferinta provocata de Parkinson si cancer la creier.

Citeste si :  Roman Burlaca are o pasiune noua. Regizorul tinteste perfect cu pistolul in mana

Fotografii: Getty Images

Articole din aceeasi categorie