23.04.2020
Fondatorul Telegram, Pavel Durov - despre viata de dupa pandemia de COVID-19. „Lumea nu va mai fi la fel.”

Pavel Durov in varsta de 35 de ani considera ca pandemia de coronavirus este o amenintare pentru omenire, iar odata cu finalizarea sa, lumea nu va mai fi niciodata asa cum ne-am obisnuit.

Citeste si : Dupa ce si-a batut sotia pana a ajuns in spital, un cunoscut actor rus a publicat un video in care cei doi se cearta de fata cu baietelul lor. „De ce sa publici asa ceva?”

Fondatorul retelei de socializare VKontakte si a produsului software Telegram Messenger a oferit cateva pronosticuri in acest sens.

„Pandemia este o amenintare pentru toata specia noastra. Cand totul va lua sfrasit, nimic nu va mai fi ca inainte. Putem deveni martorii unei anomalii civilizatoare, care va influenta mai multe generatii. E de datoria noastra sa facem ca lumea care iata-iata va lua nastere sa fie un loc mai bun decat cel pe care-l lasam in urma.”, a scris omul de afaceri in blogul sau pe Telegram.

Durov a mai adaugat ca omenirea ar trebui sa profite de izolare ca sa creeze o versiune mai buna a sa. In aceste momente dificile, considera el, noile tehnologii au sansa sa-si demonstreze utilitatea. „Consider ca echipa Telegram trebuie sa depuna maximum de eforturi ca sa impiedice raspandirea virusului si sa mergem inainte.”

Citeste si : Un actor de la Hollywood - critici dure la adresa colegilor sai: „In timp ce medicii salveaza vieti, vedetele se plang ca stau inchise in vilele lor cu piscine.”

Chiar daca Durov nu a avut niciodata o relatie buna cu autoritatile din Rusia, acesta a declarat ca a decis sa faca de aceasta data o exceptie, cu scopul de a difuza informatia despre virus cat mai rapid si cat mai eficient.

Pavel Durov este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri originari din Rusia.

In anul 2006, Durov a lansat VKontakte (mai tarziu cunoscuta si ca VK), o retea de socializare inspirata de Facebook.

Durov are o istorie indelungata de ciocniri cu autoritatile rusesti. In 2011, a fost presat de o grupa operativa langa casa sa din Sankt Petersburg, dupa ce autoritatile ii cerusera sa stearga profilurile politicienilor din opozitie.

Pe 16 aprilie 2014, Durov a refuzat in mod public sa divulge serviciilor secrete rusesti informatii cu caracter personal despre protestatarii ucraineni si sa blocheze profilul lui Aleksei Navalnii, calificand aceste solicitari ca ilegale. Aceste actiuni, dupa cum sustine Durov, au dus la demiterea sa din postul de director general al companiei V Kontakte, la 21 aprilie 2014. Aceasta s-a intamplat ca urmare a unei cereri de demisie atribuita lui Durov de catre consiliul de administratie, existenta careia Durov o neaga. El sustine ca in spatele acestor evenimente s-ar afla apropiatii presedintelui rus, Vladimir Putin.

In acel an, Durov a parasit Rusia, fara vreo dorinta de a se intoarce, mentionand ca „la moment, tara este incompatibila cu antreprenoriatul in IT”.

Sursa foto: Google.com, Glamour.ru

Articole din aceeasi categorie