04.06.2024
Foci și lei de mare au ajuns la Ghidighici! Din cauza războiului, mamiferele maritime din Harikov nu mai aveau condiţiile necesare pentru trai - VIDEO

Trei foci şi doi lei de mare din Harikov au ajuns la Ghidighici și vor da spectacole pentru vizitatori. Din cauza războiului, mamiferele nu mai aveau condiţiile necesare pentru trai, dar nici interacţiune cu publicul. Așa că au venit la noi cu tot cu antrenori și ingrijitori. Cum s-au adaptat animaluţele, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

Şura, Varea şi Ana sunt trei foci jucăușe, care, alături de alte mamifere la fel de talentate, leii de mare Irişca şi Şpilika au ajuns în Moldova din Harikov. Din cauza războiului, animalele şi-au găsit o nouă casă la Ghidighici.

„Cu părere de rău, povestea lor este foarte tristă din motiv că evenimentele care se petrec în Ucraina au fost blocate, dar când ni s-a cerut ajutor ca să le găzduim noi am fost clar deschişi deoarece avem experienţă. Cu 8 ani în urmă am avut bazin, foci, dar nu am avut lei de mare. Leii de mare pentru mine tot sunt ceva în premieră şi sperăm că vom ţine piept la toate provocările. Nu am întâlnit nici o dificultate în Republica Moldova cu actele permisive pentru a aduce aceste animăluţe, ne-au intrat în situaţie şi au înţeles că e un lucru minunat pentru toţi cetăţenii care vor să viziteze şi să vadă cât sunt de spectaculoase”, a spus Adrian Focșa, administrator complex de odihnă.

Kylie Jenner, în mijlocul unei noi controverse. Detaliul care a atras atenția, în timpul vacanței din Mallorca: „Cineva a spus adevărul” - FOTO

Deocamdată mamiferele sunt în perioada de carantină, dar în câteva zile vor fi pregătite să ofere spectacole.

„Aceste animăluţe au câteva zile de când au ajuns la noi, se simt foarte bine, sunt monitorizate 24 din 24 de medicii veterinari, au un comportament extraordinar dupa ce au avut o pauză îndelungată şi nu au avut prestaţii de a da spectacole, din cauza a tot ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei, dar la moment au ales la noi să fie găzduite şi avem grijă de ele”, a menționat administratorul.

Mamiferele maritime au parte de toate condiţiile necesare pentru un trai confortabil, dar şi de o alimentaţie echilibrată.

„Îi hrănim în exlusivitate cu peşte, au un regim bine stabilit. Am găsit peştele la importatorii din Republica Moldova. Mănâncă hec, merluciu”, a povestit Adrian Focșa.

Alături de focile şi leii de mare, în Moldova au venit şi cele mai apropiate persoane pentru animăluţe – antrenorii.

„Au venit şi antrenorii. Aţi văzut că marea majoritate dintre antrenori sunt doamne care au stat la baza îngrijirii acestor animăluţe şi asistă acum la momentul monitorizării pe parcurs cât este perioada de carantină şi de reabilitare”, a explicat Focșa.

Horoscop 4 iunie 2024. Zodia norocoasă pe plan financiar. Banii pot veni din surse surpriză

Animaluţele vor bucura zilnic vizitatorii cu câteva spectacole.

„Spectacole se vor da zilnic în jurul orelor 12:00, 15:00 şi 18:00 şi vor fi în fiecare zi. Vom aştepta spectatorii care sunt pasionaţi de a vedea ceva în exclusivitate, ceva exotic”, a spus administratorul.

Spectacolele maritime vor începe în luna iunie, iar un bilet de intrare va costa 200 de lei.

Articole din aceeasi categorie