29.05.2024
Fii cu un pas mai aproape de pilula anti-îmbătrânire! Nutriționistul Sergiu Munteanu îți explică ce trebuie să faci pentru a fi mereu tânăr - VIDEO

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – un deziderat de când lumea și pământul, dar și un scop deocamdată imposibil de atins. Cu toate astea, am putea încetini îmbâtrânirea. Cum? A discutat nutriționistul Sergiu Munteanu în platoul serilor perfecte.

Nutriționistul a vorbit despre două aspecte importante și anume - vârsta cronologică și vârsta biologică: „Majoritatea oamenilor se gândesc cum să trăiască mai mult, dar în ultimul timp se vorbește și despre calitatea vieții. Este important cum te vei simți anii aceștia. Acum studiile se axează pe modalitățile prin care putem schimba calitatea vieții... Este important să cunoaștem că există vârsta cronologică și este vârsta biologică a organismului. Trebuie să atragem atenția la ceea ce putem noi schimba. 25% sunt genele și 75% este modul nostru de viață, cum ne folosim noi de genele alea”.

Cum arată Demi Lovato fără machiaj. Imagini din intimitatea vedetei - FOTO

Pentru a ne putea bucura de o viață mai calitativă, trebuie să avem grijă de ea din fragedă copilărie. „Dacă a apărut la copil obezitatea trebuie cât mai rapid să fie rezolvată întrebarea. Dacă obezitatea va fi de lungă durată, viața se va scurta”, a explicat Munteanu.

Mamă la puterea a treia! Află povestea Iuliei, femeia care după mai multe încercări de a rămâne însărcinată a reuşit într-un final să se bucure de trei fetiţe minunate - VIDEO

Nutriționistul a notat că trebuie să consumăm mai puține calorii dacă ne dorim un corp sănătos: „Trebuie să avem perioade de foamete. Organismul trebuie să reușească să se curețe de resturile nedigerate. Atunci când noi mâncăm foarte mult, celulele înțeleg că ele sunt bătrâne și nu mai vor să se regenereze și să se înmulțească mai departe”.

Pe lângă alimentația corectă, este importantă și mișcare dacă ne dorim să încetinim procesul de îmbătrânire. „Sportul de intensitate mică sau medie este perfect. Noi suntem făcuți să ne mișcăm”, a spus Sergiu Munteanu.

Totodată, hormonii joacă un rol major atunci când vorbim despre îmbătrânirea timpurie. De asemenea, este important să avem grijă de somnul nostru.

Articole din aceeasi categorie