04.12.2019
Femeile - tentate de sexul neprotejat atunci cand intalnesc un potential partener
Femeile tind sa faca sex inca de la prima intalnire atunci cand cunosc pe cineva si vad in partener o potentiala relatie, arata studiile. De asemenea, sunt tentate sa faca sex neprotejat doar pentru simplul fapt ca simt ca il cunosc suficient de bine.

Anual, peste 200.000 de femei din Anglia sunt diagnosticate cu boli cu transmitere sexuala precum herpes sau chlamydia. In mod normal, femeile sunt mult mai responsabile atunci cand este vorba de actul sexual si spre deosebire de barbati, le auzi mai des spunand: „Nu facem sex fara sa folosim prezervativ”.

In urma unui studiu la care au luat parte 177 de femei s-a descoperit ca ar putea face o exceptie si ar risca atunci cand sunt in cautarea unei relatii stabile si se simt confortabile cu barbatul pe care il alaturi. In plus, nu isi doresc sa arate ca nu au incredere in el, ca nu sunt romantice sau sa strice complet momentul cerand sa se protejeze.

 Cercetarea a fost condusa se Universitatea din Guelph, Canada, unde 440 de barbati si femei au fost intrebati daca ar intalni un nou partener la o petrecere, cum ar incerca sa evite sexul neprotejat. Dr Shayna Skakoon-Sparling, care a condus studiul a explicat ca „intelegerea factorilor care fac dificila recunoasterea riscurilor care apar in timpul actului sexual poate duce la o preventie corespunzatoare”. 

 Femeile care nu propun sa faca sex protejat se tem sa nu strice momentul pe care il au cu noul partener sau de ce nu, o posibila relatie. Totusi cercetatorii au descoperit ca femeile spun ca deseori inca de la inceput ca „daca nu au prezervativ, nu fac sex”. Doar ca acest lucru nu se aplica si in cazul persoanelor care isi doresc o relatie de lunga durata si cred ca au cunoscut un potential partener de drum.

Femeile care au raspuns la chestionar s-au aratat a fi mult mai atente in privinta relatiei decat a sexului protejat, daca barbatul din scenariul oferit de cercetatori este familiar pentru ele. De partea cealalta, in schimb, barbatii care erau mai putin interesati de o relatie se concetrau mai mult pe propria placere in dormitor, asadar alegeau sexul neprotejat fara sa se gandeasca la riscurile la care se expun. Insa barbatii care erau interesati de o relatie, se aratau mai precauti, expertii sugerand ca acestia si-ar dori sa se prezinte ca niste „parteneri atractivi” sau „indivizi carora le pasa de siguranta vietii sexuale a partenerei”.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie