14.03.2022
Femei in linia intai: vicepremierul ucrainean, Irina Veresciuk, lupta cot la cot cu Volodimir Zelenski

Dupa invazia rusa, nu doar barbatii intre 18 si 65 de ani au pus mana pe arme, ci si femeile. Iat-o pe ucraineanca de rang inalt, aflata in prima linie a focului din Kiev.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reusit sa adune in jurul sau nu doar civili care au devenit, peste noapte militari, ci si demnitari care au imbracat repede haina de ofiter. Si nu doar din randul barbatilor! Daca cei mai destoinici aparatori din staff-ul sau sunt fratii Kliciko, fostii campioni de box profesionist, iata ca si vicepremierul sau, Irina Veresciuk (42), a dat deux-pieces-ul de inalt functionar pe uniforma militara.

Fosta producatoare a Svetlanei Loboda Natella Krapivina a fost privata de pasaportul rusesc dupa ce a facut declaratii despre situatia din Ucraina - FOTO

In urma cu o luna, aceasta inca avea un ritual zilnic, ca orice femeie, cu mers la coafor, purtat tocuri si machiaj. Din 24 februarie insa, de la primul atac al armatei ruse pe teritoriul Ucrainei, totul s-a schimbat in disciplina ei zilnica. Acum, nu mai e timp pentru niciun fel de cochetarie.

„Vrem sa fie pace!”. Sute de copii s-au rugat pentru Ucraina la concertul Iulianei Beregoi. Vezi momentul emotionant - VIDEO

Cu buzele stranse si pleoapele cazute, ea da dispozitii pe care nu si le-ar fi imaginat nici pe vremea cand facea liceul militar si ii e alaturi presedintelui Volodimir Zelenski, cot la cot, in toate marile decizii luate in cea mai neagra perioada din istoria Ucrainei.

Absolventa de Drept la acelasi institut militar si ofiter timp de 5 ani in armata, ucrainenii au mai vazut-o pe Irina Veresciuk imbracata in haine militare, cand participa la diverse exercitii militare sau inspecta dispozitivele de lupta. Altfel, foarte feminina si cu alura unui politician versat, imprumutand parca ceva din stilul lui Hillary Clinton, a fost supranumita "Hillary ucraineana" la 30 de ani, cand a devenit cea mai tanara femeie-primar. Iar, din noiembrie, a devenit si al treilea om in stat, ca vicepremier cu functia de Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, nestiind cat de greu va atarna destinul tarii sale pe umerii ei. 

Din pacate, acum e si martora bombardarii Liovului ei natal si este nevoita sa-si anunte compatriotii zilnic despre distrugeri, rapiri si decese.

Acum, Irina Veresciuk este la a doua casatorie si are doi baieti, unul al ei, iar celalalt vitreg.

Articole din aceeasi categorie