29.06.2022
Familia regala britanica, in mijlocul unui nou scandal. Printul Charles ar fi primit 3 milioane de euro in numerar de la un sheikh din Qatar

Potrivit unui raport Sunday Times, seicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, fostul prim-ministru al Qatarului, i-ar fi oferit Printului Charles donatii in valoare de trei milioane de euro. Tranzactiile au fost facute in numerar si au avut loc pe durata a patru ani, din 2011 si pana in 2015. O parte din bani i-ar fi fost inmanata Printului Charles intr-o valiza in timpul unei intalniri la Clarence House, iar o alta parte ar fi fost predata in saci de transport de la magazinul „Fortnum and Mason”, anunta BBC.

Potrivit presei international, banii din valiza ar fi fost inmanati unor asistenti ai Printului Charles, care i-ar fi numarat manual. Apoi, cei doi ar fi cerut bancii Coutts, o banca privata care a servit familia regala britanica timp indelungat, sa colecteze banii.

Un purtator de cuvant al Clarence House a declarat ca banii oferiti in timpul intalnirii din 2015 au fost „trecuti imediat la una dintre organizatiile caritabile ale printului, care a efectuat conventiile corespunzatoare si ne-a asigurat ca au fost urmate toate procesele corecte”.

Toate platile au fost depuse in conturile fondului caritabil al Printului de Wales (PWCF). In plus, Sunday Times precizeaza „ca nu exista nicio sugestie ca acestea ar fi fost ilegale”.

„Escrocul de pe Tinder” a apelat dupa ajutor la moldoveanca Daria Radionova. Ce suma de bani i-a cerut barbatul: „Inamicii sunt dupa mine” - VIDEO

Cu toate acestea, Charity Commission, autoritatea de reglementare a organizatiilor caritabile, a declarat ca va analiza donatiile primite pentru a decide daca e nevoie sa ia masuri.

„Vom analiza informatiile pentru a determina daca exista vreun rol pentru comisie in aceasta chestiune”, au afirmat reprezentantii Charity Commission, potrivit BBC.

Lady Gaga, platita regeste la nunta unui miliardar. Cat ar fi luat pentru recitalul sustinut intr-o vila de pe malul Lacului Como

Nu este insa pentru prima oara cand organizatiile caritabile ale Printului Charles intra in atentia autoritatilor. In luna noiembrie a anului trecut, Michael Fawcett a renuntat la functia de conducere pe care o ocupa in cadrul organizatiei The Prince’s Foundation, dupa ce publicatia Sunday Times a declarat ca ar fi oferit titluri onorifice in schimbul unor donatii. Politia metropolitana si Comisia de Caritate din Marea Britanie au investigat aceste informatii, precizeaza Reuters, preluata de Agerpres.

Articole din aceeasi categorie