11.03.2022
Facebook si Instagram isi schimba politica dupa evenimentele din Ucraina: va permite incitarea la ura

Meta, compania mama a retelelor Facebook si Instagram, a luat decizia de a permite postarile care fac apel la violenta impotriva Rusiei si Armatei Ruse, in contextul invadarii Ucrainei. Derogarile de la politica privind incitarea la ura sunt temporare si valabile doar in anumite tari.

O serie de e-mailuri interne ale companiai Meta, citate de Reuters, arata ca cele doua retele de socializare vor permite postarile care indeamna la violenta impotriva invadatorilor rusi in state precum Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina.

Totodata, conform sursei citate, Meta va permite temporar postarile care cer moartea lui Vladimir Putin si a presedintelui din Belarus, Alexander Lukashenko.

Elon Musk si fosta lui iubita, Grimes, au devenit, din nou, parinti

Ca urmare a invaziei ruse in Ucraina, am permis temporar forme de exprimare politica ce, in mod normal, ar incalca normele noastre privind discursul violent cum ar fi 'moarte invadatorilor rusi'. Nu vom permite, totusi, incitari la violenta impotriva civililor rusi”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei Meta, intr-o declaratie de presa.

Reprezentantii Ambasadei Ruse in SUA au luat act de schimbarile produse in abordarea Meta si a cerut autoritatilor de la Washington sa intervina pentru a opri aceste „activitati extremiste”.

Maria, fiica lui Vladimir Putin, si sotul ei, expulzati din Olanda. Unde locuiesc acum

Utilizatorii de Facebook si Instagram nu le dau proprietarilor acestor platforme dreptul de a stabili criteriile adevarului si de a asmuti natiunile, una impotriva celeilalte”, se arata in mesajul postat de ambasada pe contul de Twitter al filialei indiene.

Saptamana trecuta, autoritatile de la Kremlin au decis sa blocheze accesul rusilor la retelele sociale din vest, ca masura la sanctiunile economice luate de Occident impotriva Rusiei.

Articole din aceeasi categorie