13.02.2020
Exotic si divers! Cele mai ciudate feluri de mancare din intreaga lume
Probabil ca niciun aspect al vietii cotidiene nu ilustreaza mai clar diferentele culturale dintre civilizatii decat arta culinara. Daca pentru europeni, bucataria asiatica reprezinta un soc, acelasi lucru se poate spune si despre un american aflat pentru prima oara pe alt continent.
Bucataria internationala include o diversitate de arome, forme, culori si ingrediente, in cele mai neasteptate combinatii, care pun in valoare fiecare gust in parte. 
Iata cele mai trasnite si extravagante retete culinare.
Pestele Fugu
Atunci cand simti nevoia de a incerca ceva deosebit si periculos intr-un restaurant, pestele Fugo este perfect. O mancare traditionala japoneza, la mare cautare in Tara Soarelui Rasare, acolo unde o singura portie poate costa peste 200 de dolari americani. Doritorii sunt nevoiti sa semneze un contract prin care isi asuma raspunderea inainte de a consuma platoul marin. De ce? Pentru ca organele interne ale acestui peste contin o doza de toxine, letala pentru orice om. Fugu este pregatit in cele mai bune conditii si doar de bucatarii licentiati. Farmecul acestuia, e sa-l savurezi de fiecare data ca si cum ar fi ultima. Vei fi fascinat de acest gust.
Oua invechite
Century eggs fac parte din meniurile taditionale in bucataria asiatica. Ouale de pui sau rata, care au fost tinute cateva luni intr-o solutie salina, timp in care prind o culoare verzuie, sunt adevarate delicatese in China.
Paianjeni prajiti
Tarantulele prajite sunt foarte intrebate in Cambodgia si se servesc cu un sos de piper negru si lamaie. Aceasta mancare este consumata cu o deosebita placere de catre localnici. Tarantulele negre sunt pregatite la gratar, pe gril sau prajite in ulei. Paianjenii sunt crescuti in ferme sau prinsi din jungla. Numerosi turisti, dornici sa incerce meniuri exotice, sunt atrasi de acest fel de mancare.
Larve crocante

Aceasta denumire suna ciudat, dar in Australia se considera o bunatate. Au gust de migdale atunci cand sunt crude, iar atunci cand sunt gatite, pielea lor devine crocanta ca cea a unui pui facut la rotisor. Arata absolut dezgustator, dar sunt foarte delicioase, asa spun cei din Australia.
Sannakji
Ai vazut vreodata o caracatita vie? In Coreea aceasta se macanca aproape vie, se spala si se taie felii, apoi se serveste in timp ce tentaculele inca se misca. Pare a fi o gluma, insa aceasta vietate este consumata foarte des in Asia.
Intestine de peste
Pestele este considerat un aliment universal, fiind consumat pe scara larga, iar modurile in care este preparat difera de la o tara la alta. La mare cautare in Filipine sunt intestinele acestei vietati acvatice. Acestea sunt servite crude si sunt asezonate cu ou fiert, felii de ceapa si condimente.

Speram ca am reusit sa te surprindem si poate in timpul apropiat, vei gusta aceste bucate neobisnuite.
Surse foto: Google.com; Fcebook.com
Articole din aceeasi categorie