05.06.2019
Educatie cu joaca in vacanta! Jocuri si idei utile pentru vara
Vara inseamna, in primul rand, vacanta, dar nu neaparat o pauza din invatare. Poate fi invatare… altfel! Curajul, empatia, siguranta de sine nu se invata din carti, asa ca profita de lunile de vacanta si lasa-ti copilul sa se joace liber.

Un copil cu o pasiune pentru miscare, fie sport, dans sau alta activitate fizica, va fi plin de energie, iar asta se va rasfrange asupra tuturor lucrurilor pe care le va face. Chiar si asupra psihicului lui si a felului lui de a fi.

Va deveni un adult hotarat, caruia nu-i va fi niciodata frica sa se implice si sa actioneze. In plus, il va ajuta sa se simta bine in pielea lui si sa aiba o relatie mult mai sanatoasa cu propriul corp. Asta e puterea jocului: pe de o parte ii da curaj si independenta, iar pe de alta, daca te joci tu cu el, creezi o conexiune intre voi doi, dezvoltati o relatie bazata de incredere.  

Claudia Chiru este invatatoare la ciclul primar din Bucuresti. A studiat la Oxford si s-a intors cu o noua viziune despre predare; pune accentul pe invatarea experientiala si mai putin pe note, reusind sa aiba rezultate extraordinare. S-a alaturat campaniei Puterea Jocului, o campanie pro educatie experientiala, bazata pe dezvoltare personala prin joc, care pune la dispozitie o platforma cu numeroase retete de folosire a jocului acasa, afara sau la scoala. Ca si alti ambasadori ai campaniei, crede cu tarie ca jocul este scoala la care materiile nu se invata pe de rost, ci se traiesc. 

Micul gradinar

„Chiar daca nu aveti in fata casei un teren imens unde copilul tau sa-si faca de cap, poate sa inceapa sa-si dezvolte pofta de stat si lucrat in aer liber in gradina din fata blocului. Inarmati-va cu rasaduri, flori si decoratiuni de gradina si intrebati administratorul blocului daca copilul tau poate deveni peisagistul oficial al blocului. Daca aveti unda verde, dati-i bataie si transformati gradina intr-un loc idilic.

Luati un coltisor din gradina si incepeti proiectul de peisagistica. Lasa-ti copilul sa sape, sa planteze rasadurile, sa le acopere si sa le ude. La final vine distractia si mai mare: poate sa delimiteze zona in care a plantat si sa o decoreze cu pietricele albe. Urmariti impreuna oricand mai treceti pe langa gradina cum evolueaza micul lui proiect si incurajeaza-l sa se extinda cand vedeti ca totul merge bine.”, sfatuieste Claudia. 

Prima vacanta cu cortul

„Prima expeditie cu cortul la munte in care va dormi cu prietenii nu se uita niciodata. Aventura capata proportiile unui film nemaipomenit, iar muntii si padurile ascund secrete vechi de cand lumea si fiinte magice invizibile ochilor neinitiati. Pe langa faptul ca e sanatos sa iesi cat mai des in natura, muntele e un loc ideal in care copilul tau sa invete sa fie curajos, sa exploreze fara teama imprejurimile, sa uite de teama de intuneric si de monstri. “, este o alta sugestie de la Claudia Chiru. 

Creste un copil curajos si demonteaza-i fricile intr-un mod natural. Prin explorare si iesiri in natura.

Designer de tricouri

De la o varsta, copiii devin mai indrazneti si cand este vorba de imbracat, vor sa-si aleaga singuri tinuta. E bine sa-l lasi de mic pe copilul tau sa se imbrace dupa bunul gust, dar ce-ar fi sa-l incurajezi sa-si faca singur designul de tricou? Poti descoperi ca are un simt artistic deosebit si il poti ajuta sa si-l dezvolte. Ai nevoie doar de un tricou alb, o coala groasa de hartie (sau carton) pe care o poti decupa pentru a servi ca sablon si creioane cerate in culorile preferate. Creioanele se razuiesc si cu firicelele obtinute se aseaza pe forma dorita. Aici intervii si tu, trebuie sa treci un fier de calcat peste hartie cerata deasupra culorilor razuite. Veti obtine un tricou original cu care micutul tau se va lauda la toata lumea.

Sa aveti o vara plina de experiente de neuitat! 

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie