11.03.2022
E voluntara in peste 4 locuri, iar relaxarea ei este scoala! Teodora Drucec a povestit despre ajutorul acordat ucrainenilor si marturiile acestora - VIDEO

Arta isi deschide larg usile pentru voluntarii care ajuta refugiatii din Ucraina. Acum, ei sunt asteptati la teatru gratuit. Mai multe despre acest gest a aflat reporterul Vlada Bizgu in cadru unui reportaj O Seara Perfecta. 

La Teatrul National Eugene Ionesco duminica se va organiza un spectacol la care biletele sunt absolut gratuite pentru voluntarii care ajuta in aceasta perioada refugiatii ucraineni. 

Teodora Drucec, voluntara cu un parcurs impresionant in acest domeniu a povestit mai multe atat despre experienta sa, cat si despre actiunea de binefacere pe care o realizeaza acum: „Prima mea experienta de voluntariat a fost la varsta de 14 ani, cand in pragul unei campanii caritabile am colectat produse alimentare pentru batrani. Cu ele lor li se gatea pranzuri calde pe parcursul unui an intreg, iar de aici a inceput calea mea in voluntariat.” isi aminteste Teodora. 

Au sustinut pacea prin folclor! Orchestra Lautarii - intr-un spectacol de exceptie la Palatul National. Vezi momentul in care maestrul Nicolae Botgros a lacrimat: „Eu stiu ca muzica pe timpul celor mai grele razboaie a ajutat” - VIDEO

Teodora isi aminteste ca in septembrie a fost la Kiev si a legat prietenii stranse cu oamenii de acolo. Aceasta planifica cu ei urmatoarea vizita in Ucraina si durerea e de neimaginat atunci cand intelegi ca acum aceste orase sunt deja practic inexistente.

In acest context, tanara povesteste ca pana acum a facut voluntariat la Moldexpo, la Centrul Municipal, Moldova Film, Biroul Migratie si Azil, dar totodata urmeaza in curand sa mearga si la un spital pentru a ajuta.

Ea a povestit si despre cum arata o zi din viata unei volunare: „Viata unui voluntar arata diferit acum fata de prima saptamana, atunci era ceva nou pentru toti, era vorba despre un haos, foarte multi oameni voiau sa ajute si foarte multi refugiati cautau ajutor. Acum suntem o echipa si functionam dupa anumite structuri.” ,explica Teodora.

Voluntarii de la Moldexpo sunt repartizati in trei pavilioane, doua dintre ele au cazati refugiatii, iar in celalalt pavilion se afla depozitul. 

Teodora considera ca refugiatii sunt intr-o joaca de supravetuire, iar din acest motiv trebuie sa fim mai intelegatori si toleranti.

Expozitie dedicata femeilor din Ucraina! Pictorita Galina Vieru va dona refugiatilor banii castigati de la expozitia sa „Rugaciuni de floare”: „Pentru prima data in viata mea am pictat plangand” - VIDEO

Tanara se bucura de initiativa Teatrului Eugene Ionesco si spune ca este o metoda exceptionala de recreere. 

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie