17.09.2020
I-a luat 13 ani ca sa prinda curaj si sa faca publica tragedia prin care a trecut. Acum, Diana Voevutchi este decisa sa acorde sprijin femeilor care si-au pierdut sotii in accidente de masina, exact ca si ea. „Trebuie sa stim ca suntem cele pe care se tine un intreg univers.”

Diana Voevutchi este o femeie de succes din Moldova. O cunoastem in calitate de designer, dar mai putin in calitate de scriitoare.

Se pare ca pandemia a facut-o pe Diana sa se apuce de scris si dupa spusele ei, acest lucru chiar o face fericita. Fiind invitata la emisiunea O Seara Perfecta, ea a povestit in detalii de unde a pornit pasiunea scrisului pentru ea.

Scrie din adolsecenta si a o cupat locuri premiante la diferite concursuri. Cand a venit momentul sa decida la ce facultate sa mearga, ea se lupta intre jurnalism si design vestimentar.

Cu toate acestea tatal ei a sfatuit-o: „Ceea ce poti face cu mainele tale, sa creezi ceva, e mai sigur in Moldova, pentru ca este o tara in care trebuie sa poti sa supravietuiesti. Nu e niciodata prea tarziu sa scrii.”

Citeste si :  Lux si opulenta! Imagini fabuloase de la petrecerea aniversara a Anastasiei Fotachi

Scrisul, oricum a ramas o placere a sa. Diana scria proza, istorii foarte triste, tragige, lacrimogene.

Monolog la picioarele unui mormant- este cartea Dianei, unde se nareaza despre soarta unei femei vaduve, ramase singura cu un copil si care povesteste viata ei la mormantul sotului decedat.

Aceasta istorie parca a urmarit-o pe Diana, deoarece peste 5 ani dupa scrierea acestei carti, sotul ei a decedat intr-un accident, iar ea a ramas singura cu un copil de 10 luni in brate.

Recasatorindu-se, ea asa si nu a mai avut parte de dragostea de care are nevoie o femeie, casnicia cu cel de-al doilea barbat esuand.

Diana sustine si incurajeaza, absolut toate femeile din lume care au trecut prin aceleasi intamplari ca ea si chiar ar dori sa deschida un centru pentru astfel de femei, unde ele ar putea sa recapete verticalitatea si increderea in sine: „Trebuie sa stim ca suntem bune, frumoase, sa stim ca suntem cele pe care se tine un intreg univers.”

Scrisul ramane pentru ea o putere adevarata, in care poate sa se destainuie: „Eu scriu atunci cand inteleg ca am ce sa spun, cand cele scrise pot sa trezeasca anumite sentimente si scriu atunci cand sunt fericita.”, sustine designerul.

Citeste si :  Inna si Deliric - imagini in exclusivitate. Ipostazele afectuoase in care au fost surprinsi cei doi iubiti

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie