26.12.2022
De sarbatori, maestrul Nicolae Botgros va fi alaturi de familie! Artistul a recunoscut ca se impaca foarte bine cu nora sa: „Sper sa ne aduca nepotei in casa” - VIDEO

In cadrul emisiunii O Seara Perfecta a fost invitat maestrul si dirijorul orchestrei „Lautarii” - Nicolae Botgros. Potrivit artistului, in acest an, sarbatorile sunt mai triste, pentru ca „nu sunt toti acasa”. Cu toate acestea, maestrul a mentionat ca dragostea fata de Craciun persista si va persista mult timp in sufletul familiei sale, asa ca in seara cea Sfanta, el va sarbatori alaturi de fiul sau, nora si nepotul. Nicolae Botgros a mentionat ca se impaca foarte bine cu noua sa nora. Mai multe detalii vezi in interviul de mai jos. 

„Suntem in preajma marelor sarbatori, cele mai Sfinte si frumoase sarbatori pentru toata lumea - nasterea Domnului, o sarbatoare care ne trezeste pe toti la lucruri frumoase”, a mentionat maestrul Nicolae Botgros. 

Potrivit dirijorului, in ajunul sarbatorilor de iarna, el impreuna cu orchestra sa au o multime de evenimente frumoase. „Facem lucruri frumoase. Daca ma intrebati ce nu facem, o sa imi fie mai usor sa va spun, fiind ca in fiecare zi noi facem lucruri mari, deosebite. Nu am reusit sa vin bine de la Munchen, am fost acolo la o interventie, am venit acasa si repede ne-am urcat in autocar si am mers la Sibiu, dupa Sibiu am plecat la Bucuresti. Dupa Bucuresti am mers la Iasi. Acum urmeaza sa ajungem la Edinet, la Drochia”.  

Xenia Deli - intr-o sedinta foto magica de Craciun alaturi de familia ei - FOTO

Artistul a afirmat ca de sarbatori, in special de Craciun, el niciodata nu a muncit. „Nu am facut niciodata cantari. A fost mai rar. De Pasti si de Craciun eu sunt mereu acasa cu familia. In acest an e un pic mai trist, pentru ca nu suntem cu totii acasa, suntem un pic mai altfel. Dar, oricum, la noi in casa dragostea fata de aceasta sarbatoare persista de multi ani. E o sarbatoare in care noi trebuie sa spunem lucruri frumoase, sa ne uram numai bine”. 

De curand, fiul maestrului, Corneliu Botgros s-a casatorit cu iubita sa, Angela. „Ma bucur foarte mult de acest cuplu, ma bucur ca s-au gasit unul pe altul. Este un cuplu care sta la sufletul meu. A reusit si sotia mea sa o indrageasca pe Angelica. Sper sa aiba o viata frumoasa si sa ne aduca nepotei in casa. Ma inteleg cu nora foarte bine si cu Cornel. Eu m-am inteles foarte bine si cu cealalta nora care a fost, ca stiti ca a fost un cuplu foarte frumos, dar asa este viata si Dumnezeu le imparte asa cum stie el. Eu sper ca in acest cuplu, pe care il vad acum, persista lucruri mult mai interesante si mai frumoase, mai de viata. Vreau sa le urez numai fericire si bucurie. Si Cristi, a crescut mititelu de 1.94 cm. El face acum conservatorul si zic ca dupa aceasta sa-si faca si el viata asa cum doreste, iar noi o sa-l ajutam sa ajunga acolo unde isi doreste”. 

De fiecare data, indiferent daca este sau nu sarbatoare, familia maestrului este impreuna. Acestia iau impreuna cina, iar daca reusesc, si pranzul. „Chiar si acum voi merge la ei acasa. Suntem mereu impreuna. Lumea ne vede prin oras, si la cimitir, si la spectacole. Cristi lucreaza cu noi. Corneliu este dirijorul orchestrei deja de multi ani. Acum, la Iasi, Corneliu s-a descurcat foarte bine, a facut un concert foarte frumos”. 

In prezent, maestrul Nicolae Botgros se poate mandri cu fiul si nepotul sau, care i-au urmat calea. „Am mers la Iasi mai mult de bucuria lui, sa vad cum se descurca, ce face, daca simte el cum tata munceste. El, stiind toate aceste lucruri, si-a dat toata straduinta si a facut mai multe decat m-am asteptat eu”. 

In acest an, artistul a colaborat cu Vinaria din Vale si impreuna au creat un vin deosebit care se numeste „Vita lui Botgros”. De asemenea, pe piata noastra a aparut si un tort de la Dulcinella cu denumirea „Nicolae”. „Este vinul care creste pe colinele satului meu, impreuna cu un tort „Nicolae” de la Dulcinella. Acest produs este la nivelul orchestrei „Lautarii”. Aceste produse se gasesc in toate magazinele Dulcinella. Mai bun vin decat acesta nu cred ca este”. 

Familia regala britanica, mai unita ca niciodata, o plange pe Regina si priveste mai departe cu optimism

„Aceasta idee nu mi-a venit mie. Acum 20 de ani, domnul Bodiu de la Cricova m-a invitat si mi-a spus: „Mai Nicolae, pe tine te cunoaste toata lumea si in Romania, si aici, ai devenit un brand, nu vrei sa facem o sampanie, sa fie o sampanie a lui Nicolae Botgros?”. Atunci nu am vrut, nu mi se parea ca am ceva in comun cu vinurile eu. Insa acum eu am inteles ca vin anii in spatele meu, in urma mea, si aceste lucruri vor prinde bine si pentru nepoti si pentru stranepoti”, a adaugat Nicolae Botgros. 

Cea mai de suflet sarbatoare pentru Nicolae Botgros este: „Nu stiu de ce, dar pentru mine Pastele este cea mai importanta sarbatoare. Este o sarbatoare Sfanta la care eu niciodata nu o sa cant. Si religios se spune ca nu se canta la asa sarbatoare. Invierea Domnului Isus Hristos este o sarbatoare care invie totul nu numai in om, dar si in natura. Anume de aceasta sarbatoare in sufletul meu invie ceva frumos”. 

Suntem la finele anului 2022 care a fost pentru artist unul: „Foarte productiv, foarte bun pentru mine, pentru „Lautarii”, pentru colegii mei din arta. Vizavi de anul 2019, 2020, 2021, cand a fost pandemia, cand a fost greu, desigur ca acesta noua ni s-a parut foarte usor si frumos. Insa noi de fiecare data vrem ceva mai mult. Eu am mers adesea in strainatate si am vazut nivel de viata diferit si as vrea ca acest nivel sa ajunga si la noi acasa. Sa stiu ca si taranul nostru poarta aceeasi haina pe care o port eu, doarme intr-un dormitor in care dorm si eu, are drum, are apa, gaz, asta vreau. Pentru mine asta este cel mai important, cand merg la un om in sat sa stiu ca si ei traiesc bine, nu doar noi”. 

Pentru urmatorul an, Nicolae Botgros nu are planuri bine definite. „E mai greu de spus, pentru ca eu inainte stiam totul din timp, stiam pentru doi, trei ani inainte ce va fi. Acum nu este asa. Desigur ca, eu mi-as dori ca noi sa avem cat mai multe spectacole, spectacole adevarate. M-am saturat de spectacolele astea cand oamenii stau la masa, cu tigara in gura, mananca o placinta, o pizza, iar tu canti, te rupi si el nu intelege ce faci tu. Eu as vrea spectacole, asa cum sunt spectacolele noastre, la Palatul de la Bucuresti. Eu asta imi doresc si le doresc tuturor”. 

„Era vorba sa fie un jubileu in acest an, insa nu pot spune ca avem planuri. Probabil ca vor mai fi spectacole cu orchestra „Lautarii”. Nu avem inca nimic concret in agenda, dar stiu ca la „Martisor” vom avea un concert mare si frumos”, a adaugat Nicolae Botgros. 

Cleopatra Stratan si Edward Sanda au adunat toata familia de Craciun! Vezi imaginile pe care le-au publicat

In toata viata si cariera sa, Nicolae Botgros a primit multe cadouri. Cu toate acestea, artistul a mentionat ca cel mai important cadou pentru el este: „Sanatatea. Ceea ce doresc la toata lumea. Atunci cand primim cadouri materiale, ele vin si pleaca, iar sanatatea ramane si este foarte importanta. Le doresc sanatate si mie, si copiilor mei, si la toata lumea”. 

Articole din aceeasi categorie