09.07.2024
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața - FOTO

Morgan Freeman s-a născut la 1 iunie 1937, în Memphis, Tennessee, SUA. Actorul cu o voce inconfundabilă și performanțe notabile pe marele ecran poartă în permanență, de mai bine de 15 ani, o mănușă în mâna stângă. Acest detaliu a suscitat atenția fanilor.

Morgan Freeman are un accesoriu mai neobișnuit, la care nu renunță nici măcar la evenimente. Nu pentru că își dorește, ci pentru că nu se descurcă fără el. Pe mâna stângă, admiratul star din „Se7en” poartă urmele unui grav accident petrecut cu ani în urmă, o mănușă de compresie cu care s-a ales după un accident care i-a pus și viața în pericol.

Accidentul care a avut loc în 2008

În 2008, Freeman a fost implicat într-un grav accident de mașină, în urmă căruia a suferit leziuni puternice, inclusiv la nivelul nervilor mâinii. A fost la un pas să moară după ce autoturismul pe care-l conducea și în care se afla alături de o femeie s-a răsturnat de mai multe ori pe o autostradă din Mississippi. Actorul și pasagera au fost scoși de echipa de descarcerare, care a trebuit să taie fiarele contorsionate pentru a-i elibera, scria The Guardian la acea vreme. Morgan a fost conștient și chiar a glumit cu un fotograf. A fost dus cu elicopterul la spital. A fost operat timp de patru ore după ce și-a rupt umărul, brațul și cotul stâng. De atunci, starul de la Hollywood suferă de fibromialgie, un sindrom de durere cronică, manifestat la nivelul mușchilor și țesuturilor moi.

Deși medicii l-au liniștit, spunându-i că își va putea recupera în timp funcțiile mâinii stângi, actorul nu o poate mișca foarte mult. Mănușa de compresie îl ajută la susținerea circulației sângelui, dar și să rămână activ atunci când se confruntă cu durerea cronică.

Actorul își asortează deseori culoarea mănușii cu ținuta pe care o poartă. El a apărut la gala Oscar din 2023, unde și-a potrivit culoarea accesoriului medical cu costumul, dar și cu rochia actriței Margot Robbie, alături de care a urcat pe scenă.

Totul despre toxina botulinică (botox): ce este, când se utilizează și care sunt contraindicațiile! Margareta Vîrlezanu, medic cosmetolog: „Trăsăturile feței nu se schimbă dacă...”

Ce a declarat Morgan Freeman despre problemele lui de sănătate

Morgan Freeman a vorbit în urmă cu ceva vreme despre teribilul accident în urma căruia a rămas cu această problemă la mâna stângă. „Am suferit leziuni la nivelul nervilor și situația nu s-a îmbunătățit. Nu pot mișca mâna. Iar dacă nu îți miști mâna, se umflă. Știi că îți miști mâna de un milion de ori pe zi?!”.

Acest lucru nu l-a împiedicat să mai joace golf, sport pentru care s-a adaptat pentru a reuși să-l practice în continuare. „Joc doar cu o mână. Este fibromialgie. În sus și-n jos pe braț. Uneori durerea e chinuitoare", spunea el, în 2012, pentru Esquire. În schimb, nu a mai putut naviga pe mare și nici să piloteze avioane, activități care erau mari hobbyuri pentru el. „Există un punct în care se fac schimbări. Trebuie să trec la alte lucruri, la alte concepții despre mine. Joc golf. Încă lucrez. Și pot fi destul de fericit doar pentru faptul că merg pe acest pământ", mai adăuga el atunci.

TOP 6 sfaturi pentru prima întâlnire

SURSĂ FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie