03.06.2024
Cusutul - una dintre cele mai bune forme de meditație! Care este secretul acestei terapii îți explică Stela Moldovanu - VIDEO

Dacă tot se vorbește mult despre meditații și puterea lor de a aduce echilibru în viețile noastre zbuciumate, știați că o formă de meditație este cusutul? Ce se întâmplă în creierul nostru atunci când coasem o ie a povestit Stela Moldovanu, invitata emisiunii O Seară Perfectă.

Potrivit unor psihoterapeuți, corpul nostru intră într-o stare „alfa” atunci când coasem. „Ca să ajungi să simți acea stare trebuie să îți asumi că vei coase o cămașă mai complexă pentru că stările astea afla despre care vorbea cursanta noastră sunt atunci când ai trecut de etapa când nu știi ce ai de făcut și lucrezi repetitiv. Atunci creierul se liniștește și intră în starea aceea despre care vorbesc toate terapiile din lume”, a spus Stela Moldovanu, fondatoare Măiestria.

Întrebată ce stări are ea atunci când coase, Stela a răspuns: „În primul rând îmi place pentru că eu cos dimineața la 5. Atunci este cea mai mare liniște în casă, se aud păsările. E momentul în care îți setezi toată ziua și mintea este suficient de odihnită și poate să gândească limpede. Pentru mine este cel mai așteptat moment al zilei pentru că acolo, dincolo de cusut, se întâmplă multe lucruri”.

Două blonde și Boxa misterioasă! Provocarea care le-a testat limitele Danielei Andreev și Vladei Mardari - VIDEO

Invitata învață doritorii de a cunoște ceva nou arta cusutului. „Despre cifre pot să spun lucruri și mai extraordinare. Este un record, sunt peste 19 mii de persoane care s-au abonat la cursul meu gratuit. Noi lucrăm în programul de mentorat care lucrează un an cu femei din 25 de țări. Pot să zic cu siguranță că s-au cusut deja peste 300 de cămăși ghidate, dincolo de ce am cusut înainte de pandemie cu fetele, când ne întâlneam pe viu, aici, în Chișinău”, a povestit fondatoarea Măiestria.

În cadrul emisiunii, Moldovanu a menționat că femeile de la cursul ei își aleg singure ce vor să coase: „Noi nu ne implicăm deloc la alegere. Ele fac alegerea, iar noi ne implicăm să le ajutăm cum să facă asta”.

Cântăreața care „dă de pământ” cu influencerița Andreea Bostanica: „L-ar fi despărțit pe acest om de soția lui”

„Avem și o expoziție pe care urmează foarte curând să o deschidem, aici, în Chișinău. Am hotărât să facem o expoziție extraordinară. Ea va fi deschisă în luna iunie. E un prilej să vezi ceva ce nu vezi nicăieri în altă parte. Ne dorim o expoziție interactivă”, a mai menționat Stela Moldovanu, fondatoare Măiestria.

Articole din aceeasi categorie