01.07.2022
Cursa care te invata sa iti depasesti limitele! Peste 30 de ciclisti din diferite tari au parcurs 540 de kilometri pentru a sustine o cauza nobila. Afla de la Lara Moraru si Ion Vasilica cu ce greutati s-au confruntat, dar si ce suma au colectat - FOTO/VIDEO

Lara Moraru si Ion Vasilica au fost deja la mare, dar ce-i drept cu bicicleta. Cum a fost experienta lor, dar si de unde a aparut ideea au povestit chiar ei in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

In perioada 23 – 26 iunie 2022, circa 30 de biciclisti din 8 tari au parcurs 540 km din Chisinau spre Vama Veche, in Romania, fiind pe biciclete, cu scopul comun de a colecta fonduri pentru dezvoltarea si consolidarea serviciilor de ingrijire paliativa din Republica Moldova, in special pentru dezvoltarea Centrului de zi si de ingrijire paliativa la domiciliu „Aripile Sperantei” din orasul Orhei care necesita echipamente pentru largirea spectrului de servicii oferite copiilor si adultilor care sunt diagnosticati cu boli grave si se afla in conditii limitatoare de viata.

O femeie cu amnezie severa nu-si aminteste ultimii 23 de ani de viata. Ce face cand memoria i se sterge complet

Impreuna cu alti 29 de biciclisti, Lara si Ion au ajuns la destinatia dorita. Acestia au parcurs 542 de kilometri pentru a ajunge, iar experienta, spun ei este una incomparabila.

Ciclistii au fost atat amatori, cat si profesionisti: „Sunt persoane care nu neaparat fac acest lucru pentru ca cicleaza in fiecare zi sau le place deosebit de mult, dar pentru ca vor sa ajute Republica Moldova, si spun asta pentru ca am avut ciclisti din diferite tari: un participant din SUA, unul din Franta si in fine, in total au fost 8 tari.” , spune Lara Moraru, directoarea Hospice of hope.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai multi oameni si text

Ion a adaugat faptul ca fiecare dintre participanti are un motiv mai personal care ii motiveaza sa faca acest lucru: „In cazul meu este boala mamei mele, este incredibil faptul ca bolile astea sunt in jurul nostru, iar noi evitam sa vorbim despre el. Moartea e un subiect tabu in societatea noastra, lumea evita, dar e important sa ii ajutam pe oameni cand le este cel mai greu.” 

De ziua sa, il asteapta o noua destinatie! Vezi cum isi marcheaza Anatolie Melnic aniversarea, dar si ce mesaj emotionant au postat „fetele lui” pe retelele de socializare: „Te iubesc ca la inceput..” - FOTO/VIDEO

Aventura acestora a durat 5 zile, iar programul lor arata in felul urmator: „Ne porneam dimineata, aveam orarul de fapt foarte strict pentru ca la fiecare 25 de kilometri ne opream in popasuri si ne hidratam. Noi stiam exact destinatia la care mergem si colaboram cu autoritatile locate atat din Republica Moldova, cat si din Romania.

Pentru Ion, cea mai complicata zi a fost chiar ultima: „Cred ca ultima a fost cea mai grea pentru ca era ultima, tu iti doresti sa ai mai mult timp la mare, vrei soare si pentru ca toata lumea e obosita, mai ales persoanele cu mai putina pregatire fizica, pe care nu ii poti lasa in urma.” 

O astfel de cursa te invata sa iti depasesti limitele si sa fii singur cu propriile tale ganduri. 

Anul acesta in #Hospicebiketour s-au colectat peste 500.000 de lei. 

Colectarea de fonduri a avut loc pana la data de 30 iunie 2022 iar la data de 1 iulie 2022 vor fi anuntate datele finale pentru incheierea proiectului.

 

Articole din aceeasi categorie