30.06.2022
Curata-ti dintii doar cu apa! Afla cum functioneaza periuta japoneza care n-are nevoie de pasta de dinti, dar si care este mineralul secret extras tocmai din Japonia - VIDEO

Ce este Wakka si cum functioneaza au demonstrat Victoria si Dan Sestovschi in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. Afla mai multe despre aceasta inventie japoneza care a ajuns recent si la Chisinau.

Din limba japoneza veche, invitatii precizeaza ca wakkainseamna apa curata.

„Denumirea nu este pusa in zadar, intrucat periuta noastra de dinti nu are nevoie de pasta de dinti, dar se spala doar cu apa.”, a precizat Dan, distribuitor oficial Mizuha.

Victoria, fiind medic stomatolog a mers aproximativ 3 ani in urma la un congres unde a vazut o doamna care in pauza isi spala dintii la baie fara pasta de dinti: „M-am mirat evident cand am vazut-o, dar ea mi-a povestit neintrand prea mult in detalii, ca mai apoi anul trecut sa merg la un alt congres unde sa se povesteasca despre aceasta periuta.”, isi aminteste Victoria.

Femeia a mers acasa impresionata dupa care foarte rapid s-a intamplat totul.

„Eu locuiesc la Iasi, dar in general intotdeauna mi-a fost interesant sa importez ceva anume din domeniul medicinei, dar e foarte greu sa aduci ceva nou. In vacanta de Pasti am venit la Chisinau si practic tot timpul de la 4 dimineata pana la 7 seara am discutat cu japonezii. ”, a adaugat Dan.

Imagini neasteptate de la o nunta din Romania. Mireasa a fost plimbata cu buldoexcavatorul

Periuta nu mai are culoarea alba asa cum ne-am obisnuit noi, dar este de culoarea neagra, care se datoreaza mineralului extras doar acolo, la ei in Japonia: „El este foarte rar si se gaseste intr-o singura zona muntoasa. Acest mineral se numeste siliciu negru.” , mentioneaza baiatul.

Compania functioneaza de peste 100 de ani, dar inainte importau doar filamentele, insa din 2017 au inceput sa creeze periuta lor unica.

Ei au realizat un experiment care a demonstrat ca acest material are proprietatea sa distruga ioni negativi, ceea ce permite sa distruga membrana bacteriei care e pe suprafata dintelui. Totodata, nu doar ca elimina placa bacteriana, dar o face cu 40% mai eficient decat periuta obisnuita. 

Periutele se gasesc in mai multe variante: pentru copii, pentru adulti, pentru calatorii si periute interdentare.

Este pasionata nu doar de muzica, dar si de moda! Interpreta Laurentia Coptilet a mers la o sesiune de shopping. Vezi ce tinute speciale si-a ales, dar si cat a scos din buzunar pentru ele - VIDEO

Stomatologul afirma ca periuta este una foarte eficenta si comoda si pentru persoanele cu dizabilitati sau tintite la pat. 

Acestea trebuie schimbate precum periutele obisnuite odata in trei luni. 

Sursa FOTO: INSTAGRAM

Articole din aceeasi categorie