02.03.2022
Curaj si barbatie! Reporterul PRO TV, Alexandru Vasilos se afla in mijlocul razboiului din Ucraina. Vezi momentul emotionant in care isi intalneste rudele sale de acolo: „Mi-e dor de casa, de rude, de iubita mea.” - VIDEO

Daca ati urmarit stirile PRO TV in ultimile zile, ati vazut deja probabil ca avem si noi un reporter in Ucraina. Este vorba despre Alexandru Vasilos, care relateaza din orasele atacate. Iata ca in drumul sau el s-a intalnit cu niste rude de ale sale, iar momentul a fost surprins de o camera de filmat. Care este situatia in Ucraina si la ce putem sa ne asteptam, afla de la Alexandru. 

„Totul este bine. Acum suntem cazati intr-un hotel si nu pot sa ies afara ca e conexiune foarte slaba”, a mentionat Alexandru. 

Acum doua zile, Alexandru s-a intalnit cu rudele sale in Ucraina. „Este fratele bunicii mele. Anul acesta implinesc deja 42 de ani de cand traiesc in Ucraina, in Koblevo. Pentru prima data, am fost aici in 2013, cand am mers la mare. Si de atunci nu m-am mai intalnit cu ei. I-am sunat, dupa trei zile in care ma aflam in Ucraina. Am vrut sa ii vad si sa ii intreb daca sunt bine”.

„Noi seara ne cazam in Odesa, pentru ca aici e mai in siguranta, iar ziua plecam in Nikolaev, ca sa vedem care e situatia. Cel mai departe putem merge in Herson. Dupa Herson este un pod, care este capturat de armata ruseasca si nu putem trece acolo, ca e periculos. In fiecare zi ne cazam in hotele diferite. In primele zile am fost mai spre port, acum suntem mai spre centru. In Odesa e mai liniste”, a spus reporterul ProTV.

In localitatea Odesa, fata de altele, e mult mai linistit si sigur. „Oamenii iese afara, la plimbare, magazinele lucreaza. Totul e in regula. Unele strazi de aici sunt baricadate, pentru ca e port si accesul este limitat acolo. Oamenii cu care am reusit sa stau putin de vorba au spus ca le este putin frica, insa ei vor lupta pana la sfarsit si isi vor apara fiecare centimentru din tara lor”. 

In doar 3 zile a reusit sa colecteze aproape 1 milion de lei pentru refugiati, iar acum urmeaza sa gestioneze ajutorul. Ce spune Svetlana Sainsus despre intalnirea organizata de Maia Sandu cu mai multi influenceri la Presedintie - VIDEO

„Cel mai mult m-a bucurat mobilizarea oamenilor din punctele de colectare a ajutoarelor umanitare. Oamenii aduc medicamente, mancare, acum ca s-a racit aduc si haine, orice. Aduc totul pentru a-i ajuta pe oamenii de aici”, a spus Alexandru. 

In aceste imprejurimi, nu prea ai timp de a manca, dupa spusele reporterului. „Daca este hotel cu mic dejun inclus, mancam de dimineata. Iar daca nu, ne trezim la ora 6:30, ne oprim la o statie de alimentare de unde ne luam cate un burger, un sandwich si cam aceasta este mancarea noastra”. 

Alexandru este impreuna cu un corespondent din Bucuresti. „Da, suntem o echipa: Bogdan Vlad - tehnicianul si totodata sofer, Mihai - cameramanul si deja corespondentul din Bucuresti - Paul Angelescu. Formam o echipa unita, suntem foarte uniti. Eu cumva ii ajut, caci ei cunosc mai mult limba romana si engleza si daca sunt oameni care vorbesc in engleza, atunci ei discuta in engleza, iar daca oamenii vorbesc in limba rusa, atunci eu ii ajut si le traduc. Ne descuram. Toti patru, ne descurcam”.  

Un artist ucrainean a lasat microfonul pentru arma si isi apara tara: „Nu e vreme de cantat la chitara, e vremea sa luam pustile” - FOTO/VIDEO

„Astazi am fost in orasul Nikolaev, sa vedem care este situatia. Totul este bine, ne-au spus ca ultimile doua nopti lupte nu au fost, dar se pregatesc pentru un nou val. Pana cand este liniste si oamenii mi-au spus ca ultimele doua nopti chiar au dormit bine”, a mentionat Alexandru.

Dupa spusele sale, el este bine, are putin frica, insa este constient de tot ce se intampla. „Vreau acasa, dar deja vedem ce va fi. Mi-i dor de casa, de rude, de iubita mea”.

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie