Cartea este scrisă atât în limba română, cât și în limba engleză. „Am scris-o în engleză și am tradus-o în română. Se găsește doar pe site-ul meu sau Amazon”, a spus Victoria Dunford.
Întrebată de ce trebuie citită cartea ei, femeia a răspuns: „Cartea e cam învechită, ea trebuie actualizată. Este destul de umoristic pentru că este realitatea pe care am trăit-o. Am descris greutățile prin care am trecut, cum eu le-am trăit, acolo sunt lecții foarte bune pentru cei ce își doresc să înceapă ceva de la zero. Ea trebuie citită pentru a vedea că se poate”.
„Evident, procurând o carte, faceți o donație. Toți banii se duc mai departe la donații și proiectele noastre”, a ținut să menționeze moldoveanca.
Elegante și deosebite! Cele mai noi tendințe în materie de manichiură pentru sfârșit de vară - VIDEO
Invitata podcastului a povestit că nimic nu este întâmplător în viață: „În carte sunt descrise foarte multe miracole, în carte este un perete de cărămidă, cu o gaură în ea, pentru că fizic te lovești de acel perete și crezi că este ultimul, nu-l poți strica, n-ai ușă la el. De-a lungul anilor, nu este nimic întâmplător, oportunitatea vine la timpul ei”.
În carte au fost povestite situațiile reale cu care s-a ciocnit Dunford pe parcursul activității sale profesionale. „Am un paragraf în carte, care sună astfel - „4 prim-miniștri și o regină”, pentru că am nimerit în perioada în care am avut 4 guverne într-o perioadă scurtă de timp. Când aduceam ajutor umanitar, nu reușeam să scriu un demers la Ministerul Muncii și se schimba ministrul, era o coincidență, dar anume pentru asta cred că există miracole”, a continuat Dunford.
Victoria acum este recunoscătoare pentru că a reușit să schimbe câteva hotărâri de Guvern: „De-a lungul anilor am lobat cu mai multe organizații și am schimbat cadre legale, hotărâri de Guvern, pentru că am văzut cu practica din teren ca ele nu funcționează”.
În 2017, Victoria a fost decorată de regina Marii Britanii, Elisabeta II, cu medalia - British Empire Medal (Medalia Imperiului Britanic), fiind astfel prima moldoveancă cu această distincție.
Cum 7 ani, Victoria a lansat și prima ei carte – „Get MAD”, care are scopul de a inspira: „Oricine poate merge pe drumurile de glod cum erau pe atunci în Mihăileni și apoi ajunge la Palatul Reginei Britanice”.
La 20 august 2018, a fost decorată cu Premiul Național al Republicii Moldova.
SURSĂ FOTO: Facebook/ Victoria Dunford