12.04.2022
Cum s-au comportat francezii cu o sportiva din Ucraina si cum reactioneaza cand aud de razboi: „Abia astept sa ma intorc acasa”

Medaliata cu argint la Jocurile Olimpice 2020, karateka ucraineana Anzhelika Terliuga, in varsta de 30 de ani, a postat, de la inceputul razboiului, mai multe mesaje pe retelele sociale in care a cerut ajutor pentru tara sa.

Karateka a povestit cum reactioneaza francezii atunci cand aud de razboiul declansat de armata rusa in Ucraina. Sportiva a dezvaluit ca a avut parte de foarte multa sustinere.

„Toti francezii sunt cu Ucraina. Am avut parte de foarte multa sustinere aici (n.r. a fost prezenta la o competitie organizata in Franta). Toata lumea este socata de situatia de la mine din tara. Multumesc, Franta, pentru inima ta mare.

Trebuie sa continui sa ma antrenez pentru urmatorul turneu, din Portugalia. Inima mea este alaturi de familia mea si de Ucraina. Abia astept sa ma intorc acasa. Mi-e dor de voi”, a scris Anzhelika Terliuga pe Instagram.

Perioada care urmeaza este cruciala pentru Ucraina, spun oficialii occidentali. Fortele ruse sunt re-echipate si re-distribuite, scrie Digi24.

O adolescenta din Mariupol a trecut de la vloguri cu prietenii la filmarea distrugerilor din oras: „S-ar putea face filme horror aici” - VIDEO

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune ca Rusia concentreaza zeci de mii de soldati pentru ofensiva. In discursul sau din cursul noptii, el si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibile atacuri cu arme chimice, intr-o noua etapa a terorii. Nu a confirmat, insa, daca au fost deja folosite.

In discursul sau, liderul de la Kiev a mai spus si ca trupele ruse care s-au retras au lasat in urma zeci de mii de mine explozive. Marea Britanie verifica informatii despre eventuala utilizare a armelor chimice in Ucraina de catre fortele ruse la Mariupol, a anuntat luni sefa diplomatiei de la Londra, Liz Truss.

Japonia a impus marti noi sanctiuni Rusiei, inghetand activele a 398 de cetateni rusi, printre care fiicele presedintelui Vladimir Putin si sotia ministrului de externe Serghei Lavrov.

Scot din buzunar peste 11 mii de euro pentru chirie! Cum arata vila in care locuiesc Alla Pugacheva si Maxim Galkin dupa ce s-au stabilit cu traiul in Israel - FOTO

Masurile au fost aprobate de guvernul de la Tokyo, asa cum anuntase de vineri premierul Fumio Kishida. El a mai declarat cu aceeasi ocazie ca Japonia isi va reduce importurile de carbune din Rusia si are in vedere sistarea lor in viitor, relateaza dpa, citata de Agerpres.

De altfel, fiicele lui Putin sunt si pe lista sanctiunilor impuse de UE, SUA si Marea Britanie.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie