11.06.2023
Cum s-a lansat Stephan Pelger in lumea modei? Povestea designerului roman

Stephan Pelger a fost descoperit fara suflare, la 43 de ani, joi, 8 iunie. El a imbracat multe vedete din Romania, creatiile sale atragandu-i atentia si lui Carmen Iohannis, pe care creatorul de moda nu s-a sfiit sa o critice public atunci cand a observat ca isi scurteaza singura fustele.

Vestea ca Stephan Pelger s-a stins din viata a luat cu asalt lumea modei. El era unul dintre cei mai apreciati creatori de moda din Romania, ocupandu-se de tinutele celor mai cunoscute vedete din tara vecina si numarandu-se printre preferatii sotiei presedintelui, Carmen Iohannis, in materie de vestimentatie. Cine a fost Stephan Pelger si cum s-a lansat in lumea modei?

Vlada Botan a implinit 19 ani! Vezi unde si alaturi de cine si-a sarbatorit ziua de nastere - FOTO/VIDEO

Povestea de viata a lui Pelger este impresionanta. El a povestit in urma cu mai multi ani ca a fost atras de moda inca din copilarie, la 13 ani avand primul sau loc de munca, fiind decoratorul vitrinelor unui magazin de lux din Brasov. A studiat la Scoala Populara de Arta, dupa care, odata cu descoperirea pasiunii pentru moda, dupa cativa ani, isi sustinea lucrarea de diploma la Fashion Institute din Viena. Dupa ce si-a finalizat studiile la Viena, a mers pentru trei ani la Munchen, unde a lucrat ca stilist la prestigioasa casa de moda „Sisley & Benneton”, pentru care a creat o colectie pret-a-porter casual-sic.

Intors in Romania, si-a deschis o companie ce purta denumirea „One step forward – Stephan Pelger”, iar prima colectie de moda si-a lansat-o in cadrul Festivalului de Moda organizat in municipiul Iasi. La scurta vreme, Stephan Pelger a devenit unul dintre cei mai apreciati designeri din Romania. Datorita talentului sau, a fost apreciat si in strainatate, lansand numeroase colectii de moda pe podiumuri celebre de la Milano, Paris, Venetia, Berlin si multe are orase. Creatiile lui Stephan Pelger au fost dedicate femeilor moderne si puternice care stiu sa poarte o haina de firma de bun gust. Se poate observa foarte simplu in colectiile sale croiala, mai ales in materialele pe care designer-ul le alegea de fiecare data. Stephan Pelger s-a nascut pe data de 8 octombrie 1979, in Brasov. A fost parasit de parintii biologici, fiind infiat la aproximativ un an, mai exact la 13 luni, de episcopul Bisericii Negre din Brasov, dar, a marturisit ca nu a fost curios niciodata sa isi afle radacinile reale, ar fi facut-o doar cu un singur scop: pentru a afla mai multe detalii despre istoricul medical al familiei. Celebrul designer a avut numai cuvinte de lauda la adresa parintilor sai adoptivi, despre care spunea ca au avut curajul de a infia un copil intr-o perioada in care familia sa putea sa fie privita diferit.  

De asemenea, nu a ascuns niciodata orientarea sa sexuala, marturisindu-le parintilor inca de la 13 ani. Si-a trait prima poveste de dragoste la 18 ani, dar nu a avut un final fericit, „baiatul respectiv a murit la scurt timp dupa, intr-un accident de masina.”  In timp ce iubitul creatorului de moda a avut accidentul de masina, el era deja in primul an de facultate, la Viena. Mama acestuia, singura care stia de relatia celor doi, l-a ingrijit pana in ultima clipa. Incidentul l-a marcat atat de tare, incat, de atunci, nu a mai avut nici o relatie.

A suferit de depresie inca de la varsta de 10 ani, cand a fost internat intr-un centru de psihiatrie din Bucuresti. La 21 de ani, s-a internat din nou, de aceasta data la Viena. Istoria s-a repetat si in Munchen, cand avea 34 de ani. Mai tarziu, la aproximativ 40 de ani, Stephan Pelger avea sa ajunga in atentia specialistilor din nou, in Romania. In 2018, Pelger a fost rapit, jefuit si agresat fizic de doua femei la Cannes, fiind lasat inconstient pe un deal, iar de atunci se lupta cu insomniile. Pentru a trece peste evenimentul nefericit, Stephan Pelger a apelat la ajutorul pastilelor, insa acestea i-au provocat dependenta. De asemenea, designerul a recunoscut ca se lupta si cu depresia, cu toate ca era o persoana realizata.

Ludmila Adamciuc - incident neplacut pe pagina sa de Intagram! Vezi ce a publicat bloggerita - FOTO

Iar daca asta nu era de ajuns, la inceputul pandemie de coronavirus, mama adoptiva a designerului, aflata in Germania, a fost diagnosticata cu cancer. Acesta a suferit foarte mult pentru ca nu a putut sa o viziteze in aceasta perioada si a reusit sa se intalneasca cu mama sa abia dupa un an si patru luni.

Articole din aceeasi categorie