În timpul unui meci, o minge l-a lovit cu violență în ochiul drept, singurul cu care mai putea distinge lumina și culorile. Impactul i-a provocat o hemoragie cerebrală gravă, iar toate încercările medicilor de a-i salva vederea, inclusiv intervenții chirurgicale și metode tradiționale precum utilizarea lipitorilor, s-au dovedit zadarnice.
„În copilărie eram energic și de neoprit. Fotbalul era una dintre marile mele pasiuni, dar într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit de o minge direct în ochiul drept. A fost un moment decisiv; din acel moment nu am mai putut vedea”, a povestit artistul.
Muzica, prezentă în viața lui Andrea Bocelli încă din copilărie
Pasiunea pentru muzică a fost însă o constantă în viața lui încă din copilărie. Andrea a început să ia lecții de pian, flaut și saxofon la o vârstă fragedă, însă tragedia care i-a luat vederea nu l-a oprit să își urmeze visurile.
După incident, și-a continuat studiile muzicale, dar și-a dedicat timp și altor domenii. A absolvit Facultatea de Drept din Pisa, iar pentru a se întreține, a cântat în baruri în timpul liber.
După finalizarea studiilor, a practicat dreptul pentru o scurtă perioadă, dar iubirea pentru muzică l-a determinat să-și schimbe definitiv traiectoria profesională. Sub îndrumarea celebrului tenor Franco Corelli, Bocelli s-a dedicat în întregime artei interpretative.
„Când trebuie să învăț partiturile mai dificile, folosesc alfabetul Braille. În rest, mă bazez pe pianistul meu, Carlo, care mă ajută zilnic”, a explicat tenorul, subliniind determinarea și organizarea care îi definesc cariera.
Andrea Bocelli a excelat atât în muzica clasică, cât și în genul pop, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști ai lumii. Cariera sa internațională strălucitoare l-a adus și în România, unde a susținut un concert memorabil în 2013, la București.